Δούρου για Πλακιωτάκη: Ο Μητσοτάκης συμφωνεί με τις δηλώσεις του για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα;

Δούρου για Πλακιωτάκη: Ο Μητσοτάκης συμφωνεί με τις δηλώσεις του για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα;
Η Ρένα Δούρου. Φωτογραφία αρχείου. Eurokinissi

Η Ρένα Δούρου καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει στο αν συμφωνεί με τον Γιάννη Πλακιωτάκη και τις δηλώσεις του για την μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Αν διαφωνεί, σημειώνει, ο υπουργός Ναυτιλίας πρέπει να αποπεμφθεί.

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει άμεσα να απαντήσει : συμφωνεί με την τοποθέτηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη, που στο ντοκιμαντέρ “Black Trail”, εμφανίζεται να λέει  (33.49) ότι “έχουμε δεσμευτεί να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Έχουμε όμως πραγματικές αποδείξεις πως μια τέτοια πολιτική θα έχει θετικές επιπτώσεις; Αυτό είναι ερωτηματικό”;”

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή της η Ρένα Δούρου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπεύθυνης Κλιματικής Κρίσης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αφορμή την τοποθέτηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, στο ντοκιμαντέρ “Black Trail”.

Η κα Δούρου στην ανακοίνωσή της συνεχίζει:

“Αν συμφωνεί, τότε κατατάσσεται μεταξύ των αρνητών των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Αν όμως διαφωνεί, οφείλει να αποπέμψει άμεσα τον υπουργό της”.

“Σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνεται ότι στην πράξη, όπως άλλωστε φάνηκε και από τον αντιπεριβαλλοντικό νόμο, ότι η νεοδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη παριστάνει την οικολογικά ευαίσθητη, όμως πράττει κατά του περιβάλλοντος και των συμφερόντων του τόπου, υπέρ των συμφερόντων των ελίτ και των ισχυρών” καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κα Δούρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα