Δραγασάκης κατά  Μητσοτάκη για ‘νεοφιλευθερισμό’

Δραγασάκης κατά  Μητσοτάκη για ‘νεοφιλευθερισμό’
Συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2016 στην Ολομέλεια της Βουλής το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Καταλόγισε στον Κ. Μητσοτάκη ότι προανήγγειλε περικοπές μισθών και συντάξεων. Τον κάλεσε να αποκαλύψει ποιες δαπάνες θέλει να περικόψει η ΝΔ.

Ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις θέσεις του εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, καταλογίζοντας του ότι διαθέτει «κρυφή φιλελεύθερη ατζέντα» περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.

Σε μια σπάνια στιγμή ευθείας πολιτικής αντιπαράθεσης ο συνήθως ήπιος κ. Δραγασάκης αφιέρωσε σχεδόν το σύνολο της ομιλίας του για να αποδομήσει τους ισχυρισμούς του κ. Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια.

«Ποιος λέει την αλήθεια κύριε Μητσοτάκη;» διερωτήθηκε ο κ. Δραγασάκης και αντέτεινε στον κ. Μητσοτάκη ότι επανέλαβε το γνωστό αφήγημα του κ. Σαμαρά περί success story. Διερωτήθηκε, μάλιστα, πως είναι δυνατόν ένας «οπαδός της αλήθειας» όπως δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης να διατείνεται ότι το ασφαλιστικό ήταν βιώσιμο προ ΣΥΡΙΖΑ. «Εσείς ο οπαδός της αλήθειας λέτε ότι το ασφαλιστικό ήταν βιώσιμο; Και ότι κατέστη μη βιώσιμο επειδή ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία» διερωτήθηκε.

Κατηγόρησε, μάλιστα, τον κ. Μητσοτάκη ότι με την ομιλία του προανήγγειλε περικοπές μισθών και συντάξεων. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν διαθέτει ούτε εναλλακτική ούτε βιώσιμη πολιτική για τη χώρα. Είναι δέσμιος μιας στρεβλής αντίληψης για τον αυτοματισμό των αγορών» είπε και τον κατηγόρησε ότι διαθέτει «κρυφή» φιλελεύθερη ατζέντα και ζητεί νέο τίτλο περικοπών. Του επέρριψε μάλιστα την κατηγορία ότι «καταστροφολογεί», «δαιμονολογεί» και καλλιεργεί κλίμα καταστροφής. «Μιλάτε για αδιέξοδα για να κρύψετε τα δικά σας. Είστε ένα κόμμα διχασμένο με κρίση ταυτότητας» τόνισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Άκουσα για στοχευμένες μειώσεις δαπανών;  Τι θα περικόψετε; Λειτουργικές δαπάνες; Μισθούς και συντάξεις ποιων ; Των δικαστικών, των ένστολων, των δημοσίων υπαλλήλων γενικώς ;» ρώτησε απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα