Dress code στη Βουλή: Απαγορεύονται σκισμένα τζιν, προκλητικά συνολάκια και εμφανή τατουάζ

Dress code στη Βουλή: Απαγορεύονται σκισμένα τζιν, προκλητικά συνολάκια και εμφανή τατουάζ
Στιγμιότυπα από τις κυρίες της βουλής στην σημερινή ορκωμοσία,που προηγούνται έτσι κι άλλιως εντός και...εκτός βουλής,Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Διαβούλευση για τα ..σκισμένα τζιν και τα προκλητικά συνολάκια. Οδηγίες ένδυσης και έκφρασης

Αυστηρές συστάσεις από τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας, Χρ. Μαρκογιαννάκη -σε συνεννόηση με τον Ευ. Μειμαράκη- προς τους βουλευτές για τη γλώσσα που χρησιμοποιείται στη Βουλή και για τον ενδυματολογικό κώδικα.

Όπως αναφέρει το Έθνος, ο κ. Μαρκογιαννάκης απηύθυνε παραινέσεις στους γραμματείς των ΚΟ με αφορμή τις τελευταίες συνεδριάσεις όπου μέσα σε εκρηκτικό κλίμα ακούστηκαν εκφράσεις όπως “συμμορία”, “νενέκοι”, και “αυτά δεν τα υπέγραφε ούτε η κυβέρνηση Τσολάκογλου”. Σε πρώτη φάση η οδηγία που δόθηκε ήταν να μην καταγράφονται στα πρακτικά τέτοιες εκφράσεις ενώ αν δεν υπάρχει συμμόρφωση θα πρέπει να καλούνται οι βουλευτές να επανέλθουν στην τάξη.

Παράλληλα, στην Επιτροπή Δεοντολογίας τέθηκε και το θέμα των ενδυματολογικών επιλογών που σύμφωνα με τους επιτελείς της Βουλής σε αρκετές περιπτώσεις έχουν…ξεφύγει. Ο κ Μαρκογιαννάκης είπε ότι πριν από μόλις πέντε χρόνια ο ενδυματολογικός κώδικας ήταν πολύ καλύτερος.

“Δεν μπορεί να μπαίνουν βουλευτές με ξεχειλωμένα μπλουζάκια. Είναι θέμα σεβασμού προς το Κοινοβούλιο”, τόνισε.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όπως ειπώθηκε στην επιτροπή, δεν μπορεί να γίνονται αποδεκτά από το προεδρείο τους Βουλής κοντομάνικα μπλουζάκια, σκισμένα τζιν και εμφανή τατουάζ για τους άνδρες αλλά και προκλητικά συνολάκια για τις βουλευτίνες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα