Δρίτσας: Απαράδεκτη δήλωση – “Στη Μόρια βιασμοί παιδιών γίνονται μια φορά το εξάμηνο”

Δρίτσας: Απαράδεκτη δήλωση – “Στη Μόρια βιασμοί παιδιών γίνονται μια φορά το εξάμηνο”
Ο Θοδωρής Δρίτσας Eurokinissi

Τι απαντά σε ανακοίνωσή του σε ιδιαιτέρως υψηλούς τόνους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δήλωσή του για τη Μόρια και την εκεί κατάσταση.

Στο πρωινό πάνελ του ΣΚΑΙ βρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας σε κουβέντα σχετική με τη διαχείριση του μεταναστευτικο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το κλείσιμο της Μόριας και η δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης παράτυπων μεταναστών. Οι τόνοι ανέβηκαν ότι άνοιξε το ζήτημα της παραβατικότητας στο κέντρο της Μόριας.

“Να σας θυμίσω τι έλεγαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα για τη Μόρια, ναρκωτικά, εμπόριο ανθρώπων ακόμα και βιασμοί μικρών παιδιών” είπε ο κ. Καρανικόλας.

“Δηλαδή μια φορά στο εξάμηνο” παρενέβη ο κ. Δρίτσας.

“Είναι ήσσονος σημασίας ο βιασμός και το εμπόριο ανθρώπων έστω μία φορά το εξάμηνο;” διερωτήθηκε ο κ. Καρανικόλας με τον κ. Δρίτσα να κάνει λόγο για τρομολαγνία και παραπληροφόρηση.

“Δεν είναι δεκτικό να υπάρχουν βιασμοί και εμπόριο ανθρώπων αλλά καταλαβαίνουμε που το πάτε, να κάνετε παρέα με τον κ. Βελόπουλο, σας ταιριάζει πάρα πολύ”, συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δήλωση του κ. Δρίτσα προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, καθώς ακόμα και εν τη ρύμη του λόγου δεν μπορεί να λέγεται κάτι τέτοιο, όταν υπάρχει αναφορά σε έγκλημα σε βάρος παιδιών.

Οι επίμαχες δηλώσεις καταγράφονται στο παρακάτω βίντεο, στην απάντηση του κ. Δρίτσα μετά τον Σπύρο Καρανικόλα:

Η απάντηση του Θοδωρή Δρίτσα μετά τις αντιδράσεις:

“Προς όλους τους επαγγελματίες «καλοθελητές», που για μία ακόμα φορά… ανακάλυψαν την Αμερική, θα τους συνιστούσα να ακούσουν όλο το απόσπασμα του σχολιασμού μου απέναντι στον εκπρόσωπο του ΚΙΝ.ΑΛ. και τότε, ίσως καταλάβουν, ότι αυτό που είπα, είναι ότι στη δική μας κυβερνητική θητεία, τέτοια αρνητικά φαινόμενα στα κέντρα φιλοξενίας των μεταναστών, φροντίζαμε να τα προλαμβάνουμε, να τα αντιμετωπίζουμε και να τα αποτρέπουμε και όχι να τα διογκώνουμε και να τα αξιοποιούμε προπαγανδιστικά, όπως έκανε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Καρανικόλας και όπως κάνει η Νέα Δημοκρατία και πολλά διαδικτυακά μέσα της στημένης κινδυνολογίας και μισαλλοδοξίας, για να ψηφοθηρούν καλλιεργώντας κλίμα φοβίας και μίσους απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Συμπληρωματικά δε, έφερα το παράδειγμα της υποδειγματικής διαχείρισης στο λιμάνι του Πειραιά το 2015-2016, που κάθε άλλο παρά το μοναδικό παράδειγμα σωστής διαχείρισης ήταν, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τα λοιπά, για μία ακόμα φορά, την απόλυτη περιφρόνησή μου, στους κάθε λογής επαγγελματίες τρομολάγνους  και συκοφάντες”.

Δήλωση του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσου Γαϊτάνη αναφορικά με τη δήλωση του κ. Δρίτσα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ:

«Για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται το δήθεν ευαίσθητο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version