Δρίτσας: Στη δικαιοσύνη το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα

Δρίτσας: Στη δικαιοσύνη το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα
Ο Θεόδωρος Δρίτσας Eurokinissi

Ποιο το σχόλιο του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για δημοσιεύματα που θέλουν να μην έχει βρεθεί το DNA του 77χρονου στα χειριστήρια του ταχύπλοου

«Για όσα συχνά γράφονται για την υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος στην Αίγινα, ας καταλάβουν όλοι ότι είναι έργο της ανακριτικής διαδικασίας και των εισαγγελικών Αρχών».

Αυτό τονίζει, σε σχόλιό του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θ. Δρίτσας, μετά από δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι δεν βρέθηκε DNA του 77χρονου κυβερνήτη στα χειριστήρια του ταχύπλοου σκάφους, το οποίο, στις 16 Αυγούστου, είχε εμβολίσει λάντζα με επιβάτες, ανοιχτά της Πέρδικας στην Αίγινα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

Σημειώνεται, ότι ο υπουργός, απαντώντας την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Α’ Πειραιά και Νήσων, Κ. Κατσαφάδου, στη Βουλή, είχε σημειώσει ότι έως τώρα δεν έχουν καταγραφεί από την ανακριτική διαδικασία παραλείψεις και μάλιστα υπαίτιες, προκειμένου να ελεγχθούν.

«Εάν προκύψει τέτοια θέμα, πρώτοι εμείς θα ελέγξουμε τα πάντα, δεν είναι δυνατόν να μεταβληθεί ο υπουργός σε ανακριτή όταν η ανακριτική διαδικασία είναι ακόμα ανοιχτή και πορεύεται», είχε δηλώσει ο κ. Δρίτσας, προσθέτοντας ότι «η πολιτική αγωγή έχει το κάθε δικαίωμα να θέτει ερωτήματα».

Ο υπουργός Ναυτιλίας, στο σημερινό σχόλιό του, αναφέρει ότι για το θέμα θα απαντήσει εκ νέου, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Σίμου Κεδίκογλου, ενώ θα καταθέσει μακροσκελή απάντηση στο σύνολο των ερωτημάτων που αφορούν την τραγική υπόθεση και έχουν κατατεθεί στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα