Ε. Στυλιανίδης στο Sport24 Radio: Όσοι υποστήριξαν το ΝΑΙ εξέφρασαν μόνο μια οικονομική ελίτ

Ε. Στυλιανίδης στο Sport24 Radio: Όσοι υποστήριξαν το ΝΑΙ εξέφρασαν μόνο μια οικονομική ελίτ
Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δαημοκρατίας την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τις δυνάμεις του ΝΑΙ να συμπαρασταθούν καλοπροαίρετα χωρίς να περιμένουν να δικαιωθούν από την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας

Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης μίλησε στο ραδιόφωνο του Sport24 Radio 103,3 για καθαρή νίκη του ΟΧΙ, το οποίο όπως είπε “προσωποποιήθηκε και απάντησε περισσότερο στο ερώτημα ‘ποια κυβέρνηση θέλετε’, παρά στο ερώτημα ‘αν θέλετε να χρηματοδοτηθείτε από την Ευρώπη ή όχι’. Είναι ένα ξέσπασμα του ελληνικού λαού” σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε πως εκείνο που προέχει τώρα είναι “η διαπραγμάτευση και η αγωνία μας είναι, προς τα που θα πάει. Αυτό που έχει σημασία είναι πώς θα διαχειριστούμε αυτό που πρέπει να πάρουμε”. Πάντως ο βουλευτής έκρινε πως κατά την άποψή του “ο λαός ξέσπασε προς τη λάθος κατεύθυνση”.

Αναφερόμενος στη συμφωνία κάλεσε όλο το πολιτικό φάσμα και τους αρχηγούς να συνεννοηθούν και να σταθούν δίπλα στην κυβέρνηση “στον εθνικό διάλογο για πάρουμε μια συμφωνία πέρα από μικροκομματικά συμφέροντα. Πρέπει να μάθουμε να συζητούμε μεταξύ μας, να συνεννοούμαστε”.

Το ΝΑΙ εκφράστηκε από μια πολιτική Ελίτ

“Κατά τη γνώμη μου το ΝΑΙ επιδίωξε να το εκφράσει ένα σύνολο ανθρώπων. Οι περισσότεροι από αυτούς εξέφραζαν σε μια πολιτική ελίτ. Κανείς από αυτές τις δυνάμεις δεν εξέφρασε τη μεσαία τάξη, τον λαϊκό χαρακτήρα μιας άλλης πολιτικής δύναμης” σημείωσε για τους λόγους της αποτυχία του ΝΑΙ.

“Ο κόσμος μας ζητάει να ξαναβρεθούμε με τον κοινό νου, δεν έχει σημασία τι αποφασίζουμε μόνοι μας εδώ, αλλά να συνεννοηθούμε με τους Ευρωπαίους” ανέφερε ο πρώην υπουργός, και παραδέχτηκε πως κατά τη γνώμη του “ένα δημοψήφισμα δεν θα βοηθούσε την ευελιξία και την αποτελεσματικότητα της διπλωματίας, θα βοηθούσε την κομματική επικράτηση. Ας χαρούν αυτοί οι οποίοι νίωθουν ότι κέρδισαν σήμερα”.

Πάντως ο κ. Στυλιανίδης εμφανίστηκε ενωτικός και κάλεσε τις δυνάμεις του ΝΑΙ να συμπαρασταθούν καλοπροαίρετα χωρίς να περιμένουν να δικαιωθούν από την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας.

Η επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία

Όταν ερωτήθηκε για τις προστριβές στο εσωτερικό της ΝΔ, σημείωσε πως “αυτή τη στιγμή αυτό καθίσταται δευτερεύον, για μένα. Το πρωτεύον είναι να μπορέσουμε τις επόμενες 48 ώρες να πετύχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, όπως υποσχέθηκε ο πρωθυπουργς. Οι πολιτικές δυνάμεις και ηγεσίες να συνεννοηθούν. Αδιανόητο να περνάμε αυτό που περνάμε τα τελευταία χρόνια και να μην συνεννοούμαστε. Δεν με ενδιαφέρει η κατανομή και απονομή ευθυνών. Να δούμε τα επόμενα 24ωρα πως θα διεξαχθεί η διαπραγμάτευση και μετά να δούμε τι θα κάνουμε”.

Πάντως ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε με νόημα για το πολιτικό σύστημα: “Δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχει μόνο ένα γερό πόδι, πολιτικά. Αυτοί που υποστήριξαν το ΝΑΙ δεν κατάφεραν να εκφράσουν παρά μόνο μια οικονομική ελίτ. Να ανακτήσουμε το ηθικό πλεονέκτημα, την άποψη που θέλει την Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης”.

Ακούστε το απόσπασμα:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα