Εγκάρδια συνάντηση Τσίπρα – Τζεντιλόνι στις Βρυξέλλες

Εγκάρδια συνάντηση Τσίπρα – Τζεντιλόνι στις Βρυξέλλες

Ολιγόλεπτη συνάντηση σε καλό κλίμα είχαν οι δύο πρωθυπουργοί στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής

Με τον Ιταλό πρωθυπουργό συναντήθηκε στις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της παρουσίας τους στη βελγική πρωτεύουσα για τη Σύνοδο Κορυφής.

Οι δύο πρωθυπουργοί είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση.

Την Τετάρτη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από την «Προοδευτική Συμμαχία», όπως λέγεται η συνεργασία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς και Πρασίνων που έχει αναπτύξει πολλές πρωτοβουλίες το τελευταίο διάστημα, όλοι οι ομιλητές τόνισαν τη σημασία των συμμαχιών και της συνεργασίας στα θέματα που συμφωνούν μεταξύ τους για μια Ευρώπη κοινωνική, κοντά στους πολίτες της.

Πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από τους διοργανωτές και το κοινό. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι «είναι ωραίο να είμαι μεταξύ φίλων, με τους οποίους υπηρετούμε ίδιους σκοπούς εδώ και πολλά χρόνια υπό δύσκολες συνθήκες, για μια καλύτερη Ευρώπη».

«Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες από τον Ιανουάριο του 2015, υπό συνθήκες συνεχούς εκβιασμού από τους δανειστές μας, αλλά η δική μας πολιτική ήταν σαφής: να μείνουμε και να αγωνιστούμε, να μη ρισκάρουμε την τύχη της Ελλάδας, χωρίς όμως να θέλουμε την ιδιοκτησία των πολιτικών λιτότητας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Σήμερα, το τέλος του προγράμματος είναι ορατό. Και νιώθουμε δικαιωμένοι για την επιλογή μας», τόνισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα