Είδε τον Τσίπρα και ρίχνει τους τόνους ο Σκουρλέτης

Είδε τον Τσίπρα και ρίχνει τους τόνους ο Σκουρλέτης
Η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και η Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης σε κοινή συνεδρίαση με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Νέο καθεστώς στήριξης των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και θερμότητας υψηλής απόδοσης - Διατάξεις για το νομικό και λειτουργικό διαχωρισμό των κλάδων προμήθειας και διανομής στην αγορά του φυσικού αερίου και άλλες διατάξεις», Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Σε ανακοίνωση του ο υπουργός Περιβάλλοντος τονίζει τη συλλογικότητα του ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να κλείσει το μέτωπο που άνοιξε με την ομιλία του στο συνέδριο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μην τον προτείνει ο πρωθυπουργός για το πολιτικό συμβούλιο

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το απόγευμα στο Μαξίμου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος στη συνέχεια εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ρίχνει τους τόνους στην κόντρα των τελευταίων ημερών.

Η ανακοίνωση του κ.Σκουρλέτη αναφέρει ειδικότερα: «Το πλήθος των δημοσιευμάτων στις εφημερίδες και το διαδίκτυο με ανακρίβειες και κατασκευασμένες διαρροές με αναγκάζουν να αποσαφηνίσω δημόσια ορισμένα πράγματα. Είναι φανερό ότι οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης επιθυμούν να δημιουργήσουν εικόνα κρίσης. Είμαι απόλυτα πεισμένος πως αυτό που πρέπει να χαρακτηρίζει την δράση μας είναι η συλλογικότητα, το ηθικό πλεονέκτημα και ο επαγγελματισμός με την έννοια της τεκμηριωμένης ανάλυσης της πραγματικότητας και της κατάθεσης εναλλακτικών προτάσεων. Όλα αυτά, για μας του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν την κοινή μας κουλτούρα. Όπως είναι επίσης γνωστό, πώς στο κόμμα μας έχουμε    κατακτήσει την κουλτούρα του διαλόγου. Στο τελευταίο συνέδριό μας βγήκαμε με μια πολιτική απόφαση που εγκρίθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων.

Με αυτά το όπλα πορευόμαστε φιλοδοξώντας να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του λαού μας».

Η ομιλία του κ.Σκουρλέτη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και η άρνηση του να αποδεχθεί την πρόταση που φέρεται να του είχε γίνει να αναλάβει τη θέση του γραμματέα του κόμματος, είχαν προκαλέσει δυσφορία στο Μαξίμου. Κατά το συνέδριο άλλωστε του είχαν απαντήσει ο κ.Τσίπρας και ο υπουργός Επικρατείας Νικος Παππάς, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, καίτοι εκείνος ανήκει στην κίνηση των 53+ τα στελέχη της οποίας επίσης κινήθηκαν σε διαφορετικά μήκη κύματος όσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις.

Ο κ.Σκουρλέτης εξελέγη στην κεντρική επιτροπή σε υψηλή θέση. Υπέστη όμως άδειασμα” από τον κ.Τσίπρα, ο οποίος δεν τον πρότεινε για το Πολιτικό Συμβούλιο, το ένα από τα δύο όργανα στα οποία “έσπασε” η Πολιτική Γραμματεία κατά τη συνεδρίαση της νέας κεντρικής επιτροπής την Κυριακή, ενώ οι πληροφορίες ανέφεραν ότι στον επικείμενο ανασχηματισμό θεωρείται βέβαιο πως θα μείνει εκτός. Ο κ.Σκουρλέτης φερόταν άλλωστε να διαφωνεί με το ενδεχόμενο να αποσπασθούν αρμοδιότητες από το υπουργείο του στο πλαίσιο ενός δομικού ανασχηματισμού.

Το ρήγμα φαινόταν να διευρύνεται ακόμη περισσότερο, καθώς χθες οι 53+ με κείμενο στο commonality.gr εξέφρασαν στήριξη στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας όσον αφορά στο θέμα της ΔΕΗ – και προφανώς και απέναντι στο Μαξίμου.

Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονταν επίσημα εν τω μεταξύ ανέφεραν ότι από την πλευρά του Μαξίμου εξέταζαν το ενδεχόμενο να προταθεί στον κ.Σκουρλέτη μία άλλη θέση ώστε να μη μετατραπει το ρήγμα σε ανοιχτή σύγκρουση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα