Ειδικό Δικαστήριο: Ολοκληρώθηκε η απολογία του Παπαγγελόπουλου – Στις 13 Φεβρουαρίου η πρόταση της εισαγγελέως

Ειδικό Δικαστήριο: Ολοκληρώθηκε η απολογία του Παπαγγελόπουλου – Στις 13 Φεβρουαρίου η πρόταση της εισαγγελέως
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος Eurokinissi

"Η δίκη είναι πολιτική, η απόφασή σας όμως πρέπει να είναι δικαστική κρίση" επεσήμανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, την τελευταία μέρα της απολογίας του στο Ειδικό Δικαστήριο.

Η δίκη είναι πολιτική, η απόφασή σας είμαι βέβαιος ότι θα είναι αποτέλεσμα των αποδεικτικών μέσων που παρουσιάστηκαν στη δίκη και θα πράξετε το καθήκον σας. Ακόμα και πιέσεις να έχουν ασκηθεί, πιστεύω ότι υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας” είπε ολοκληρώνοντας την απολογία του την Πέμπτη (02/02) ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που επί τρεις συνεδριάσεις εξέθεσε στους δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου την θέση έναντι των κατηγοριών που αντιμετωπίζει.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο σε “παρακράτος από το 2019” αναφερόμενος σε παράνομες καταγραφές συνομιλιών του μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. “Υπήρξα θύμα παρακολουθήσεων πολύ πριν βρεθούν τα predator. Υπήρχαν πρωτοσέλιδα (αναφέρεται στα Παραπολιτικά) “Μυστικές υπηρεσίες κλείδωσαν τον Μίμη”,  “ΕΥΠ και Ισραηλινοί άκουσαν τον Παπαγγελόπουλο”.  Πώς με παρακολουθούσαν; Σχετική εισαγγελική διάταξη δεν είδα ποτέ. Αλλά τα έγραφαν. Γιατί; Προετοίμαζαν το έδαφος για τις παράνομες μαγνητοφωνήσεις του Μιωνή στο Μέγαρο Μαξίμου;” είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Σε ερώτηση της προέδρου αν οι συνομιλίες, που καταγράφηκαν με παράνομες ηχογραφήσεις, είναι πλαστές ο κατηγορούμενος είπε πως η συνομιλία του με τον κ. Παππά είναι πραγματική “αυτά που έλεγα εγώ έπαιξαν ρόλο στην αθωώτητά μου.  Όλες μου οι κουβέντες με τον Παππά και τον Μιωνή ήταν καθαρές και ξάστερες” ανέφερε ενώ επεσήμανε σε άλλο σημείο πως “Βρέθηκα κατηγορούμενος μετά από σειρά παρανόμων, παρακρατικών και αντισυνταγματικών μεθοδεύσεων“.

Ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, τις προηγούμενες ημέρες είχε στρέψει τα βέλη του εναντίον των εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου και Ελένης Ράικου, οι οποίοι τον έχουν καταγγείλει για παρεμβάσεις και πιέσεις στο έργο τους, υποστηρίζοντας ότι έχουν καταθέσει ψεύδη για να τον εκδικηθούν. Σήμερα, αναφέρθηκε στην κ. Γεωργία Τσατάνη τρίτη εισαγγελική λειτουργό που τον έχει καταγγείλει , αναφέροντας ότι η εισαγγελέας είχε ως “αποστολή” να αρχειοθετήσει την υπόθεση Βγενόπουλου και ότι επιχείρησε να τον “παγιδέψει”.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγγελόπουλο η “αποστολή της κ. Τσατάνη ήταν να αρχειοθετήσει τον Βγενόπουλο” με ένα “καλοστημένο σχέδιο, μια πραγματική σκευωρία για να ενταφιαστούν οι ευθύνες του επιχειρηματία”.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος προχωρώντας προς το τέλος των ισχυρισμών που ανέπτυξε είπε “Σε όλη μου τη ζωή προσπάθησα να υπηρετήσω την πατρίδα μου και τη δικαιοσύνη. Ο Παζολίνι είχε πει ότι όποιον ενοχλούν τα σκάνδαλα είναι tres banal. Επέλεξα να είμαι tres banal. Τα σκάνδαλα δεν έχουν μόνο ποινική και ηθική απαξία. Η χώρα μας όχι μόνο έχει λεηλατηθεί από τα σκάνδαλα, έχει υποστεί και άλλες συνέπειες. Ποιος σοβαρός επενδυτής θα έρθει να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα; Επειδή εγώ αγαπάω την πατρίδα μου, επέλεξα να είμαι απέναντι στα σκάνδαλα. Το τίμημα που πληρώνω δεν θα με κάνει να μετανιώσω”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μελών του Ειδικού Δικαστηρίου ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε πως η υπόθεση της Novartis είναι “Το μεγαλύτερο σκάνδαλο  από την συστάσεως ελληνικού κράτους . Το μόνο που το ξεπερνάει είναι η επιχείρηση συγκάλυψης του. Τρεις πολιτικοί δωροδοκήθηκαν από την Novartis. Δεν τα λέω εγώ, το πόρισμα του κυρίου Καψιμάλη τα λέει αυτά”. (αναφέρεται στον Εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Καψιμάλη που υπέγραψε τις πράξεις αρχειοθέτησης για τους κ.κ. Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο).

Η  δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Φεβρουαρίου οπότε και αναμένεται να υποβάλει την πρόταση της επί της ενοχής ή μη του πρώην υπουργού και της Εισαγγελέα Ελένης Τουλουπάκη η Εισαγγελέας Έδρας , Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου,  Όλγα Σμυρλή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version