Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Με εκ διαμέτρου αντίθετες τακτικές Ανδρουλάκης και Παπανδρέου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Με εκ διαμέτρου αντίθετες τακτικές Ανδρουλάκης και Παπανδρέου
Η μέρα με την νύχτα οι τακτικές των δύο υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ Eurokinissi

Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν θα εμπλακώ σε αντιπαραθέσεις που διχάζουν την παράταξη - Γιώργος Παπανδρέου: Πρέπει να ειπωθούν κάποιες αλήθειες

Με δύο εκ διαμέτρου αντίθετες τακτικές θα πορευθούν έως την Κυριακή και τον β’ γύρο των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώτος δηλώνει ότι θα απέχει από κάθε προσωπική αντιπαράθεση προκειμένου να διαφυλάξει την ενότητα της παράταξης . Ο δεύτερος επισημαίνει ότι στην επερχόμενη κάλπη διακυβεύεται η φυσιογνωμία της παράταξης και έτσι πρέπει να ειπωθούν «κάποιες αλήθειες».

Η «στροφή» του Γιώργου Παπανδρέου πως έναν επικριτικό λόγο για τον συν-υποψήφιό του ερμηνεύεται ως μια προσπάθεια να ανατραπεί ο συσχετισμός του α’ γύρου που έφερε τον Νίκο Ανδρουλάκη να προηγείται με 9 μονάδες και ποσοστό 36,88% έναντι 27,97%. Αυτά ενώ συνολικά ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να έχει πλέον μια ισχυρή δυναμική τόσο στον χώρο του ΚΙΝ.ΑΛ όσο και ευρύτερα. Έτσι λοιπόν ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής δηλώνει αποφασισμένος να κινηθεί σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση με στόχο να διατηρήσει αλώβητο το κεκτημένο του α’ γύρου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στην ομιλία που έκανε χθες στον Πειραιά ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε την τακτική που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί σε καμία πολιτική αντιπαράθεση εκτιμώντας ότι αυτό θα λειτουργήσει αρνητικά για την παράταξη. Όπως τόνισε «το μήνυμα της κάλπης ήταν καθαρό, ήταν η ανανέωση και η ενότητα. Και την ενότητα αυτή θα την περιφρουρήσω με κάθε τρόπο». Πρόσθεσε μάλιστα στην συνέχεια πως «θα την περιφρουρήσουμε χωρίς αντιπαραθέσεις που δεν έχουν κανένα πολιτικό περιεχόμενο, δεν πρόκειται τις επόμενες μέρες και ώρες να μπω σε καμία προσωπική αντιπαράθεση». Τόνισε ότι την παράταξη «δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να την ξαναδιχάσει».

Δεν εμπλέκομαι σε αντιπαράθεση με τον Γ.Παπανδρέου ξεκαθαρίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης Eurokinissi

Δεν έλειψαν πάντως και οι …σπόντες προς τον συνυποψήφιό του. Ο Νϊκος Ανδρουλάκης μίλησε για κάποιους που λένε ότι η πλευρά του δεν έχει θέσεις σχολιάζοντας πως «δεν έχω την ευκαιρία να είμαι συνεχώς στα παράθυρα και τα κανάλια, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εργαζόμαστε».

Επίσης αναφερόμενος στους στόχους του σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ σημείωσε πως «επιστρέφουμε για να ξαναγίνουμε το αγαπημένο κόμμα του ελληνικού λαού, το κόμμα του μη προνομιούχου και της μεσαίας τάξης». Με αυτό τον τρόπο επισήμανα θα αναδειχθεί μια άλλη εναλλακτική στην διακυβέρνηση της χώρας από την Ν.Δ. Έτσι, είπε, «θα φύγει ο κ.Μητσοτάκης και θα έρθει η Δημοκρατική Παράταξη για να κυβερνήσει τον τόπο».

Ο Γιώργος Παπανδρέου

Στον αντίποδα την σκληρή τακτική που ακολουθεί με βολές εναντίον του συν-υποψηφίου του υπερασπίστηκε σε συνέντευξή του στο MEGA ο Γιώργος Παπανδρέου. Όπως ανέφερε «καμιά φορά χρειάζονται κάποιες αλήθειες» ενώ επανέλαβε την κριτική που έχει ως τώρα ασκήσει στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σχολίασε πως «δεν ξέρω ποιες είναι οι απόψεις του συνυποψηφίου μου για τα καυτά θέματα της χώρας», ενώ εστίασε στο γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι βουλευτής. Όπως είπε«αν δεν είναι ο αρχηγός του κόμματος στη Βουλή είναι πρόβλημα. Θα βάλει αντικαταστάτη, δεν θα είναι ο ίδιος».

Η ανανέωση είναι θέμα ιδεών δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου Eurokinissi

Επίσης ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε στο ζήτημα της ανανέωσης που επικαλείται ο αντίπαλος του λέγοντας πως «δεν είναι θέμα γενιάς η ηλικίας, είναι θέμα ιδεών» και ότι «το δικό μου χαρακητριστικό ειναι οι νέες ιδέες». Επίσης σημείωσε ότι ουσιώδες στοιχείο της ανανέωσης είναι να επανενταχθούν «κομμάτια της κοινωνίας που ειναι αποκλεισμένα από την πολιτική ζωή». Διαβεβαίωσε πάντως για την μετεκλογική παρουσία του στο ΚΙΝ.ΑΛ λέγοντας πως «σε κάθε περίπτωση εγώ εδώ θα είμαι. Στο ΠΑΣΟΚ, στο ΚΙΝ.ΑΛ» και πως «με την μάχη που έχω δώσει πηγαίνω την παράταξη μπροστά».

Συσχετισμοί

Στο επίπεδο των εκλογικών συσχετισμών τώρα από τους 4 άλλους υποψήφιους μόνον ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει «ανοίξει τα χαρτιά του» σχετικά με το τι θα πράξει στον β’ γύρο δηλώνοντας πως θα ψηφίσει τον Νίκο Ανδρουλάκη. Με βάση τα ποσοστά των υποψηφίων στον α’ γύρο, διαφαίνεται ότι ήταν ο μόνος υποψήφιος που δυνητικά θα μπορούσε να αλλάξει τους συσχετισμούς υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Παύλος Χρηστίδης απέφυγε να πάρει θέση για το τι προτίθεται να πράξει. Δήλωσε πως «οι πολίτες εμπνέονται και δεν καθοδηγούνται. Είναι, λοιπόν, μακριά από εμένα παλαιοκομματικές πρακτικές και μέθοδοι, Δεν είμαι κομματάρχης της δεκαετίας του 60, για να υποδεικνύω επιλογές στα μέλη και τους φίλους του Κινήματος».

Ο Παύλος Γερουλανος πρότεινε τον Γιώργο Παπανδρέου για πρόεδρο της Κ.Ο σε περίπτωση που νικήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης διευκρινίζοντας πάντως ότι αυτή ή θέση του από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας. Δηλαδή είχε δεσμευθεί ως εξωκοινοβουλευτικός να ορίσει πρόεδρο της Κ.Ο τον πρώτο κοινοβουλευτικό υποψήφιο.

Επίσης θυμίζουμε ότι θέση για τον β’ γύρο δεν έχει πάρει ο Χάρης Καστανίδης που ευχήθηκε «καλή τύχη» και στους δύο υποψήφιους.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα