Εκλογές στη ΝΔ: Τρέχουν να καλύψουν το χαμένο χρόνο

Εκλογές στη ΝΔ: Τρέχουν να καλύψουν το χαμένο χρόνο

Στη μάχη της συμμετοχής των ψηφοφόρων στις κάλπες ρίχνονται οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ. Χτες το βράδυ η “Vodafone” έκανε αναλυτική παρουσίαση της λειτουργίας του μηχανογραφικού συστήματος για τις εκλογές της 20ης Δεκέμβρη και την ερχόμενη Κυριακή επίκειται γενική δοκιμή

Η κρίσιμη μάχη της συμμετοχής στις κάλπες της 20ης Δεκεμβρίου είναι μπροστά για τους υποψηφίους προέδρους της ΝΔ ύστερα και από την τυπική επικύρωση της συμφωνίας με την “Vodafone” που θα αναλάβει την τεχνική υποστήριξη των εκλογών.

Εκτός από τους προφανείς πολιτικούς λόγους, το κάλεσμα των υποψηφίων για συμμετοχή των ψηφοφόρων της ΝΔ στις εσωκομματικές εκλογές έτσι όπως το αποτύπωσε σε δηλώσεις του ο Άδωνις Γεωργιάδης συνδέεται και με την κάλυψη των εκλογικών εξόδων.

Με βάση το 3ευρω που είναι το αντίτιμο της ψήφου εκτίμησε ότι αν η συμμετοχή αγγίξει τους 300.000 θα υπερκαλυφθούν τα έξοδα και θα μείνει και ένα μικρό ποσό στο ταμείο της ΝΔ. Αντίθετα αν η συμμετοχή κυμανθεί στις 200.000 ψηφοφόρους τότε θα υπάρχει και οικονομική ζημία για τη ΝΔ, καθώς με βάση τους υπολογισμούς των επιτελών της Συγγρού το κόστος των εκλογών εκτιμάται γύρω στις 800.000 ευρώ.

Στη ΝΔ επιχειρούν να καλύψουν το χαμένο πολιτικό χρόνο και χτες το βράδυ οι εκπρόσωποι της “Vodafone” στην συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής έκαναν αναλυτική παρουσίαση της λειτουργίας του μηχανογραφικού συστήματος, καθώς και των ασφαλιστικών δικλείδων που διαθέτει ενώ την Κυριακή έχει προγραμματιστεί να γίνει γενική δοκιμή.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ η “Vodafone” διαθέτει όλα τα στοιχεία για τους εκλογικούς χώρους, της έχει διατεθεί το 80% των χειριστών tablets, ενώ σε περίπτωση που δεν καλυφθεί ο απαιτούμενος αριθμός εξετάζεται η συγχώνευση εκλογικών τμημάτων.

Σε ανάλογα επίπεδα ετοιμότητας βρίσκεται και η στελέχωση των Νομαρχιακών Εφορευτικών Επιτροπών σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η εξέλιξη αυτή ξαναβάζει σε τροχιά εκλογών τη ΝΔ και τους υποψηφίους προέδρους που προσπαθούν να ανεβάσουν κάπως το υποτονικό εκλογικό κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ήδη οι τρεις υποψήφιοι Κυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης έχουν ξεκινήσει εκ νέου τις περιοδείες τους και ταυτόχρονα επιχειρούν μέσω των παρεμβάσεών τους και της κριτικής τους στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να συσπειρώσουν το εκλογικό ακροατήριο στο οποίο απευθύνονται ο καθένας. Στη μάχη αυτή αναμένεται να μπει και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε ότι την ενότητα της ΝΔ την εγγυώνται και οι τέσσερις υποψήφιοι και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι διαλέγει τον εύκολο δρόμο της λιτότητας και όχι των μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας ότι στόχος του είναι «να μπορέσουμε να ξαναμιλήσουμε στις πλατιές κοινωνικές μάζες που κάποτε εμπιστεύθηκαν αυτή την παράταξη και που σήμερα της έχουν γυρίσει την πλάτη. Και αυτό αναλαμβάνω να το κάνω. Και μάλιστα ζητώ σε αυτούς τους ανθρώπους να έρθουν στις 20 Δεκεμβρίου να ψηφίσουν για την αλλαγή της παράταξή μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι με την διεξαγωγή των εκλογών θα κλείσει ο κύκλος εσωστρέφειας στη ΝΔ και σημείωσε ότι διαθέτει σχέδιο για «να μιλήσει η Νέα Δημοκρατία σε κεντρώους και μετριοπαθείς ψηφοφόρους που δεν μας ακούν», καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν όχι μόνο για πρόεδρο της ΝΔ αλλά και τον επόμενο πρωθυπουργό συνδιαμορφώνοντας το μέλλον της ΝΔ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα, ενώ εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών είναι ανοιχτό εκφράζοντας με τον τρόπο του την πικρία του που δεν τον στηρίζει ο Μάκης Βορίδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα