Εκστρατεία κατά της δραχμής, ξεκινάει ο Δ. Μάρδας

Εκστρατεία κατά της δραχμής, ξεκινάει ο Δ. Μάρδας
Συζήτηση επικαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015. Στο στιγμιότυπο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη και των υποστηρικτών της δραχμής εξαπέλυσε ο Δημήτρης Μάρδας, ανακοινώνοντας ότι θα αναλάβει προσωπικά ο ίδιος πρωτοβουλίες για την ενημέρωση των πολιτών

Την εκτίμηση ότι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν για τις επιχειρήσεις από τα capital controls θα αντιμετωπισθούν μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι. Ειδικότερα ο κ. Μάρδας εξήγησε ότι η μεταβίβαση στις τράπεζες της αρμοδιότητας για την έγκριση συναλλαγών έως το ποσό των 100.000 ευρώ θα βελτιώσει τις ταχύτητες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει γνώση των προβλημάτων που υπάρχουν και ζήτησε συγγνώμη από τους συνταξιούχους και τους επιχειρηματίες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ο κ. Μάρδας έκανε γνωστό ότι θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης «για τα όσα ακούγονται περί ευρώ ή δραχμής», καθώς, όπως είπε, «υπάρχει σε εξέλιξη μια καμπάνια υπέρ της δραχμής με πολλές ανακρίβειες και λάθη». «Ξεχνάμε όμως ότι την εικοσαετία 1980-2000 η δραχμή έχασε επτά φορές αξία της σε σχέση με το δολάριο και μετά βίας οι εξαγωγές διπλασιάστηκαν» επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπήρχε εναλλακτικό σχέδιο δραχμής, ο κ. Μάρδας ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι «σε επίπεδο κυβερνητικής  πολιτικής τέτοιες συζητήσεις δεν έγιναν ποτέ» και πρόσθεσε: «Αν γίνονταν θα το μαθαίνατε». Ο ίδιος ξεκαθάρισε: «Οποιαδήποτε τέτοια μεθόδευση θα με βρει αντίθετο. Όλη η προσπάθεια που κάνουμε είναι εντός ευρώ”.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα γράφονται στον Τύπο σχετικά με τον πρώην υπουργό Γ. Βαρουφάκη, για «plan B», «υποκλοπές ΑΦΜ» και «παράλληλο νόμισμα», απάντησε: «Δε μπορώ να το φανταστώ. Κάπου πρέπει να μαζευτούμε σε διάφορες δηλώσεις. Μπορεί ο καθένας με το επιτελείο του να ετοίμαζε ό,τι θέλει. Το τι ετοίμαζε όμως το επιτελείο ενός υπουργού δεν αποτελεί κυβερνητική πολιτική».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα