Εκστρατεία λάσπης με το βλέμμα στις εκλογές βλέπει η ΝΔ 

default image

Μετά το σκάνδαλο της Energa στο Μοσχάτο περιμένουν νέο «χτύπημα» κάτω από τη ζώνη κατά τη διάρκεια της παρουσίας Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Δεν αποκλείεται παρέμβαση Μητσοτάκη ενώ ήδη η ΝΔ μιλάει για την πιο βρώμικη προεκλογική περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Ως τρίτο χτύπημα της κυβέρνησης κάτω από τη ζώνη αντιμετωπίζουν στη ΝΔ την εμπλοκή στην υπόθεση της Energa του ονόματος της του ανιψιού και στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Documento. Οι δύο πρώτες αφορούσαν στη Μαρέβα Μητσοτάκη και τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και εν συνεχεία στη στοχοποίηση στελεχών της ΝΔ για το σκάνδαλο της Novartis.

Στο Μοσχάτο έχουν ήδη προαναγγείλει μηνύσεις και αγωγές και μάλιστα αναμένεται ακόμα και σήμερα ο κ. Δημητριάδης να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Ωστόσο στη ΝΔ μετράνε τα επόμενα βήματά τους, καθώς είναι εδραία η εκτίμησή τους όπως αποτυπώθηκε και στη χτεσινή ανακοίνωση της ΝΔ ότι «όσο η απαξιωμένη κυβέρνησή του οδηγείται σε εκλογική συντριβή, τόσο οι κατευθυνόμενες επιθέσεις λάσπης θα πληθαίνουν. Προοιωνίζεται δυστυχώς η πιο βρώμικη προεκλογική περίοδος της Μεταπολίτευσης με αποκλειστική ευθύνη της πιο χυδαίας κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος».

Στο πλαίσιο αυτό στη ΝΔ περιμένουν νέο κύκλο επιθέσεων πιθανόν κατά τις ημέρες της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Ορισμένες πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο της ΝΔ να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο άμεσης παρέμβασης με την οποία θα καταγγέλλει τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ότι καθοδηγεί «επιχείρηση συκοφάντησης» από «φιλικά»  προς την κυβέρνηση ΜΜΕ.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες τα στελέχη της ΝΔ εκτιμούσαν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα γινόταν στόχος τέτοιου τύπου επιθέσεων και μάλιστα έλεγαν ότι ανέμεναν «εκστρατεία λάσπης» όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές. Μάλιστα αυτό το άφηνε να εννοηθεί και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις τελευταίες παρεμβάσεις του καθώς τόνιζε ότι η κυβέρνηση θα «επινοήσει σκάνδαλα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα