Στην Ειδομένη και ο Κυριάκος Μητσοτάκηςς

Στην Ειδομένη και ο Κυριάκος Μητσοτάκηςς
Την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων, στον Ελαιώνα, επισκέφθηκε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υριάκος Μητσοτάκης, όπου και ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, για τη λειτουργία της Δομής και τον ξενάγησε στο χώρο, έκτασης 12 στρεμμάτων, που φιλοξενεί 700 πρόσφυγες. (EUROKINISSI) Eurokinissi

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα επισκεφθεί την Ειδομένη εντός των επόμενων ωρών. Προβληματισμός μετά την πορεία εκατοντάδων μεταναστών, προς τα Σκόπια

Την Ειδομένη θα επισκεφθεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω των όσων συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην περιοχή.

“Υπό το φως των τελευταίων σοβαρών εξελίξεων, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέπτεται εκτάκτως εντός των επόμενων ωρών την Ειδομένη”, ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία.

Θα επισκεφθεί τους χώρους όπου διαμένουν οι πρόσφυγες, ενώ αναμένεται να ενημερωθεί από τους αρμόδιους φορείς για την κατάσταση που επικρατεί.

“Η Ελλάδα από χώρα διέλευσης εξελίσσεται σε χώρα παραμονής και πολύ φοβούμαι σε χώρα διακίνησης μεταναστών. Κινδυνεύουμε και με μια τρίτη -διπλωματική- κρίση, τη στιγμή που η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση είναι παγωμένη και το προσφυγικό έχει πάρει επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσακος στο Σκάϊ, εκφράζοντας έτσι την ανησυχια της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ενδεχόμενο να προστεθεί στην προσφυγική κρίση και μια εθνική κρίση είτε με τα Σκόπια που πιέζουν για την είσοδο τους στο ΝΑΤΟ είτε με την Τουρκία που βρίσκει αφορμή να προβάλλει και πάλι διεκδικήσεις στο Αιγαίο.

Η Νέα Δημοκρατία, κατηγορεί την κυβέρνηση για έλλειμμα ανθρωπισμού, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην Ειδομένη.

Χθες, εκατοντάδες πρόσφυγες όλων των ηλικιών έφυγαν από την Ειδομένη και περνώντας μέσα από χείμαρρο, εισήλθαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ. Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το προσφυγικό στο Μαξίμου.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε ξεχωριστά το θέμα της Ειδομένης, καθώς στην κυβέρνηση προκλήθηκε έντονος προβληματισμός από  το φυλλάδιο που διανεμήθηκε σε πρόσφυγες και μετανάστες, οδηγώντας έναν μεγάλο αριθμό από αυτούς να ρισκάρουν τη ζωή τους, περνώντας φουσκωμένους χείμαρρους προκειμένου να μπουν στην ΠΓΔΜ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα