Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας Ποταμιού ο Φωτήλας

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας Ποταμιού ο Φωτήλας

Με επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε ότι ο βουλευτής Αχαΐας τίθεται εκτός της ΚΟ του Ποταμιού. Αιτία οι συνεχιζόμενες δηλώσεις του και το φλερτ με τη ΝΔ

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού έθεσε το βουλευτή Αχαΐας Ιάσονα Φωτήλα, ο επικεφαλής του Κινήματος Σταύρος Θεοδωράκης.

Η επιστολή αναφέρει τυπικά:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνω, ότι ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας, τίθεται από σήμερα εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος.

Με τιμή,

Σταύρος Θεοδωράκης

Πρόεδρος της Κ.Ο «Το Ποτάμι»”

Αιτία της διαγραφής είναι η γενικότερη συμπεριφορά του κ.Φωτήλα, ο οποίος φέρεται να φλερτάρει έντονα με τη ΝΔ μετά και την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έκανε μπαράζ δηλώσεων.

“Αφού ο κ.Φωτήλας θεωρεί ότι το Ποτάμι δεν τον εκπροσωπεί, είναι αυτονόητο ότι έπρεπε να τεθεί εκτός ΚΟ”, έλεγαν στο News247 πηγές από το Ποτάμι.

Ο κ.Φωτήλας είχε ειδικότερα υποστηρίξει ότι το Ποτάμι δεν μπορεί να συνεχίσει να έχει αυτόνομη πολιτική δράση προτείνοντας συνεργασία με τη ΝΔ. «Εγώ είμαι ανοικτός σε μια τέτοια προοπτική, με δεδομένη την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη» είπε. Διέψευσε πάντως ότι είχε ήδη συμφωνήσει τη δική του ένταξη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στον κ.Φωτήλα είχε απαντήσει ο γραμματέας του Ποταμιού, Παντελής Αβραμίδης, στον οποιο ανταπάντησε ο βουλευτής Αχαΐας ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά.

“Θέλω να θυμίσω στον φίλο και σύντροφο Παντελή, ότι το Ποτάμι δημιουργήθηκε ως φρέσκο, ανανεωτικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό κίνημα. Σ’ αυτά τα χαρακτηριστικά του κινήματος δεν ταιριάζει καθόλου η πρακτική του να “πετάμε λάσπη” αντί να απαντάμε πολιτικά. Θέλω δε να τονίσω, ότι αυτή η πρακτική της λάσπης είναι κάτι το οποίο υπέστη το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης προσωπικά και το υφίσταται ακόμα. Ακόμα περισσότερο λοιπόν γι’ αυτό το λόγο, δεν αρμόζει αυτή η τακτική σ’ εμάς τους Ποταμίσιους. Σε καμία δε περίπτωση, η λάσπη δεν πρόκειται να με σταματήσει από το να εκφράζω τις απόψεις και την αγωνία μου για την πορεία της χώρας και του κινήματός μας. Θέλω να κάνω σαφές και ξεκάθαρο ότι δεν έχω υποστεί καμία πίεση, δεν έχω δεχτεί καμία πρόταση, καμία υπόσχεση για κανένα αντάλλαγμα από κανέναν. Προφανώς δε, ούτε και από την Ν.Δ”, είχε απαντήσει ο κ.Φωτήλας.

“Πράγματι το Ποτάμι είναι «ένα φρέσκο, ανανεωτικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό κίνημα». Δεν τρώει όμως κουτόχορτο. Όταν ένας βουλευτής μέλος μάλιστα του Πολιτικού Συμβουλίου την μια μέρα στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υποστηρίζει ότι το Κίνημα πρέπει να βαδίσει ενωμένο χωρίς διαφοροποιήσεις και την άλλη μέρα αφού πρώτα συναντά συγκεκριμένα στελέχη της ΝΔ, δηλώνει ότι “σκέφτομαι να πάω στην ΝΔ”, τότε κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας”, αναπάντησε ο κ.Αβραμίδης, λίγο πριν το οριστικό διαζύγιο.

Μετά τη διαγραφή Φωτήλα, το Ποτάμι μένει με εννέα βουλευτές. Μένει να δούμε εάν η ΚΟ της ΝΔ θα ενισχυθεί με έναν ακόμη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα