“Έλληνες Γ.Τ.Π.” έβγαλε το κόμμα του ο υπόδικος Κασιδιάρης

“Έλληνες Γ.Τ.Π.” έβγαλε το κόμμα του ο υπόδικος Κασιδιάρης
"ΕΛΛΗΝΕΣ για την Πατρίδα" το όνομα του νέου κόμματος του Κασιδιάρη

"Ένα όνομα ικανό να στηρίξει ένα κίνημα και ένα επαναστατικό ρεύμα", αναφέρει η ανακοίνωση των Ελλήνων Για την Πατρίδα, κάνοντας τα αποκαλυπτήρια.

Την ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού ανακοίνωσε ο Ηλίας Κασιαδιάρης, εκ των βασικών κατηγορουμένων στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο υπόδικος πολιτικός, μετά το οριστικό διαζύγιο με το “φύρερ” της οργάνωσης και πολιτικό του μέντορα Νίκο Μιχαλολιάκο ανήγγειλε την ίδρυση του “νέου κόμματος Ελλήνων, που σύμφωνα με τον ιδρυτή του “θα αντιταχθεί στο βρώμικο πολιτικό σύστημα”. Κλασική alt-right ρητορική δηλαδή.

Κάλεσε μάλιστα σε μαζική εγγραφή στα μητρώα του νέου “φορέα” και τόνισε ότι η διαφωνία του με τη Χρυσή Αυγή “είναι πλήρης” αφού δεν έγινε αποδεκτό το σχέδιο ριζική αναδιοργάνωσης που πρότεινε. Άλλωστε ήταν γνωστό πως είχε ηγετικές “τάσεις”.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο πρώην βουλευτής έγραψε ότι το όνομα του κόμματος θα είναι “Έλληνες”, ενώ συμπλήρωσε ότι “Έλληνες είναι το όνομα του νέου μας Κινήματος για την Πατρίδα! Έμβλημά μας ο αιώνιος Έλλην που μάχεται για την ελευθερία! Έλληνες για την πατρίδα”.

Παράλληλα, ανέβηκε και ένα νέο βίντεο στο επίσημο κανάλι του Ηλία Κασιδιάρη στο Youtube, το οποίο περιλαμβάνει τις θέσεις του νέου κόμματος του υπόδικου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

“ΕΛΛΗΝΕΣ για την Πατρίδα είναι το όνομα του νέου κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη. Ένα όνομα που μας ενώνει, μας εμπνέει και μας εμψυχώνει. Ένα όνομα ικανό να στηρίξει ένα κίνημα και ένα επαναστατικό ρεύμα. Να αφυπνίσει τις συνειδήσεις και να ξεσηκώσει χιλιάδες νέους και νέες σε όλη την Ελλάδα. ΕΛΛΗΝΕΣ για την Πατρίδα είναι το όνομα του νέου μας Κινήματος και με αυτό το όνομα θα ελευθερώσουμε την Πατρίδα μας! Έμβλημά μας ο αιώνιος Έλλην που μάχεται για την ελευθερία. Που αμύνεται υπέρ ιερών και οσίων. Για να παραδώσει την Πατρίδα μεγαλύτερη και ισχυρότερη απ’ ότι την παρέλαβε!”.

“Οι Ιδέες μας βαθιά ελληνικές, υψιπετείς και διαχρονικές. Συνταιριάζουν αιώνια διδάγματα από τους Νόμους του Λυκούργου και την Πολιτεία του Πλάτωνος μέχρι την σκέψη του Ίωνος Δραγούμη και τους στίχους του Κωστή Παλαμά. Όραμά μας μία μεγάλη, ελεύθερη και ισχυρή Ελλάδα. Ύψιστος σκοπός μας η επιβίωση του Ελληνισμού.”

Με την παραπάνω ρητορική είναι ξεκάθαρο πως ο υπόδικος Κασιδιάρης προσπαθεί να ψαρέψει στα θολά νερά του εθνικισμού, των ακροδεξιών και των συνωμοσιολόγων, εκεί δηλαδή που απευθυνόταν η Χ.Α. αλλά και ο Βελόπουλος.

Το κουστούμι του μπορεί να κρύβει τους αγκυλωτούς σταυρούς ωστόσο οι θέσεις του είναι ξεκάθαρες. Δεν είναι λίγοι δε εκείνοι που παρατήρησαν ότι ο Κασιδιάρης κοπιάρει ξεδιάντροπα το έμβλημα της ιταλικής ακροδεξιάς Λέγκα του Βορρά, που υπό τον Σαλβίνι μετουσιώνει σε πολιτική το “δόγμα Λεπέν” στην Ιταλία, αποβλέποντας σε μια “νέα πατριωτική” εθνικιστική προσέγγιση άρθρωσης λόγου.

Θυμίζουμε πως το 2019 είχε αποχωρίσει από τη ΧΑ η λεγόμενη “ομάδα του Λαγού” μιλώντας για “λάθη της ηγεσίας” που δεν είχαν κατονομάσει. Τόσο ο Κασιδιάρης όσο και ο Λαγός αποσκοπούν στην “αποδέσμευσή” τους από τη ΧΑ η οποία θα δικαστεί συνολικά ως οργάνωση με συγκροτημένο σχέδιο δράσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version