Έλληνες ψήφισαν στο Βέλγιο για την Κεντροαριστερά: ‘Να μην ξενιτεύονται οι νέοι’

Έλληνες ψήφισαν στο Βέλγιο για την Κεντροαριστερά: ‘Να μην ξενιτεύονται οι νέοι’

Περίπου 140 Έλληνες ψήφισαν για αρχηγό του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς στο Βέλγιο - Κατά 50% μειωμένη η συμμετοχή

«Είμαι ένα μήνα στο Βέλγιο, ήρθα να βρω δουλειά. Και είμαι εδώ να ψηφίσω γιατί θέλω να βελτιωθεί η κατάσταση στη χώρα μου και να μην χρειάζεται οι νέοι να ξενιτεύονται».

Αυτά ήταν τα λόγια της Δέσποινας Σαλτουρίδου που ψήφισε σήμερα για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς στις Βρυξέλλες. Όπως είπε στο News 24/7, στην Αθήνα δούλευε πολλές ώρες για λίγα χρήματα, κι αυτά αδήλωτα. «Η ελπίδα μου να υπάρξει μια καλύτερη πραγματικότητα στην Ελλάδα με φέρνει εδώ…», συμπλήρωσε.

Η Δέσποινα είναι μία από τους περίπου 140 ψηφοφόρους που προσήλθαν για δεύτερη φορά στο εκλογικό κέντρο των Βρυξελλών για να ψηφίσουν. Η προσέλευση είναι κατά περίπου 50% μικρότερη από την προηγούμενη Κυριακή, ωστόσο η ανάγκη για την ενδυνάμωση του κεντροαριστερού πολιτικού χώρου στην Ελλάδα ήταν το ίδιο εμφανής.

«Ήρθα για να ασκήσω την πολιτική μου ευθύνη», μας είπε ο Γιώργος Γεωργακόπουλος. «Το σημαντικό είναι η συνέπεια και η συμμετοχή των πολιτών».

Για τον δικηγόρο των Βρυξελλών, Νίκο Θεοδωράκη, η ψήφος είναι σημαντική για την ενδυνάμωση του πολιτικού χώρου που μπορεί να προσφέρει μία αξιόπιστη και ελπιδοφόρα πολιτική πρόταση. «Θα ήθελα να δω ουσιαστική ανασύσταση του χώρου της ΚεντροΑριστεράς», είπε.

Σημειώνεται πως εκτός από την κάλπη για τις ψήφους, οι κεντροαριστεροί των Βρυξελλών είχαν κι ακόμη μία, για τα χρήματα στους πληγέντες από τις πλημμύρες. Όποιος μη γνωρίζοντας, έβγαζε 3 ευρώ για να πληρώσει ξανά, η εφορευτική επιτροπή τον ενημέρωνε ότι θα μπορούσε να τα δώσει για τους πλημμυροπαθείς. 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα