Έμμεσες αναφορές Αβραμόπουλου για Ωραιόκαστρο

Έμμεσες αναφορές Αβραμόπουλου για Ωραιόκαστρο
: , , , 16 2016. SOOC

Ακόμα και στους κόλπους του ΕΛΚ υπάρχει σύγχυση ανάμεσα στον εθνικισμό και τον πατριωτισμό. Χρειάζεται συνεννόηση και σύμπνοια για προσφυγικό και παιδεία. Τι ζήτησε ο Τζιτζικώστας από Κομισιόν

Αποστολή Θεσσαλονίκη

Αναφορές που ερμηνεύτηκαν ως έμμεσες παρεμβάσεις καταδίκης για γεγονότα τύπου Ωραιοκάστρου έγιναν από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο μιλώντας στη σύσκεψη του ΕΛΚ για το προσφυγικό στη Θεσσαλόνικη.

Ο κ. Αβραμόπουλος πήρε το λόγο μετά τον πρόεδρο της ΝΔ τονίζοντας ανάμεσα στ’ άλλα ότι «χρειάζεται πνεύμα συνεννόησης και συναντίληψη για το προσφυγικό και την παιδεία. Χρειάζεται σύμπνοια» ενώ άφησε και αιχμές για δυνάμεις εντός του ΕΛΚ, ενδεχομένως και εντός της ΝΔ λέγοντας ότι ακόμα και στους κόλπους του ΕΛΚ υπάρχει σύγχυση ανάμεσα στον εθνικισμό και τον πατριωτισμό. Υπογράμμισε μάλιστα ότι «θα είμαστε υπόλογοι έναντι των επόμενων γενεών αν επί των ημερών μας θα αρχίσει να καταρρέει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα» κάνοντας λόγο για την ανάγκη «προσήλωσης στις αξίες της Ευρώπης» απέναντι στον εθνικισμό και τη δημαγωγία.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε απευθείας πρόσβαση στη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις περιφέρειες σημειώνοντας  χαρακτηριστικά ότι σήμερα η Κεντρική Μακεδονία ως περιφέρεια έχει υποδεχτεί περισσότερους πρόσφυγες από ολόκληρες ευρωπαϊκές χώρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα