Ενωτικό συνέδριο αναγέννησης της Ν.Δ ζητά ο Σύνδεσμος 74. Φωνές υπέρ επιστροφής Καραμανλή

Ενωτικό συνέδριο αναγέννησης της Ν.Δ ζητά ο Σύνδεσμος 74. Φωνές υπέρ επιστροφής Καραμανλή
Στιγμιότυπο από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας,με ομιλία του πρωθυπουργού και Προέδρου Αντώνη Σαμαρά,Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η εκδήλωση γαλάζιων κομματικών στελεχών κατέληξε σε ένα κείμενο- ιδεολογική παρέμβαση, με το αίτημα διεξαγωγής συνεδρίου να κυριαρχεί. Στο πλαίσιο της συζήτησης για την ανασυγκρότηση της κατακερματισμένης κεντροδεξιάς, ακούστηκε και η άποψη ότι μόνον ο Κώστας Καραμανλής θα μπορούσε να αναλάβει ένα τέτοιο εγχείρημα. Βολές κατά στενών συνεργατών του Σαμαρά και αιχμές

Σε ένα κείμενο- ιδεολογική παρέμβαση, στο οποίο κυριαρχεί το αίτημα για ένα ενωτικό συνέδριο πολιτικής αναγέννησης της Νέας Δημοκρατίας, κατέληξε η εκδήλωση του Συνδέσμου 74 στο Θέατρο Χατζηχρήστου, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 400 στελέχη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ανασυγκρότηση της κατακερματισμένης κεντροδεξιάς, ακούστηκε και η άποψη ότι μόνον ο Κώστας Καραμανλής θα μπορούσε να αναλάβει ένα τέτοιο εγχείρημα. Δεν έλειψαν επίσης οι βολές κατά στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά και οι αιχμές για την παραμονή του στην προεδρία του κόμματος μετά την ήττα, αν και στόχος του Συνδέσμου σαφώς δεν ήταν να τεθεί θέμα ηγεσίας.

Εκτός των βασικών συντελεστών της κίνησης Βάσιας Ηλιοπούλου, Κώστα Κωστούλα, Θόδωρου Μπεχράκη, Αντώνη Σγαρδέλη, Άγγελου Μοσχονά, Κυριάκου Στεφανάκου, Σίλβιας Ιωαννίδου, Κυριάκου Γριβέα, το παρών έδωσαν οι Δ.Χατζηδάκης, Χρ.Αγραπίδης, Μ.Αναγνωστάκης, Κ.Σμυρλής, Αγγ.Μπρατάκος, Αυγ. Βυτζηλαίος, Γ.Τρυφωνίδης, Κ.Πάσχος, κα. Εκλήθησαν επίσης οι Δημήτρης Τσιγγούνης, Γιάννης Οικονόμου και Γιώργος Παπανικολάου ως πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ

“ Εμείς δεν ήρθαμε εδω σήμερα ούτε να φτιάξουμε κόμμα, ούτε να εκλέξουμε αρχηγό. Ήρθαμε να δούμε πως θα βοηθήσουμε στην ανασύνταξη της παράταξης”, τόνισε η πρόεδρος του Συνδέσμου Βάσια Ηλιοπούλου.

Ο κ.Τσιγγoύνης χαρακτήρισε “απαράδεκτο να διαγκωνίζονται μερικοί να πάμε προς την άκρα δεξιά ή την άκρα αριστερά” και τόνισε τη σημασία αυτής της κίνησης για να ανοίξει η ιδεολογική συζήτηση στη Ν.Δ.

“Αφήσαμε την παράταξη στους Μουρούτηδες, Λαζαρίδηδες και Μπαλτάκους. Καταργήσαμε την εσωκομματική δημοκρατία” είπε ο κ.Μοσχονάς, αφήνοντας αιχμές κατά του περιβάλλοντος Σαμαρά. Τόνισε επίσης την ανάγκη ανανέωσης της παράταξης και θύμισε με νόημα: “”Η παράταξη εχει ιστορία. Οι αρχηγοί που έχαναν έφευγαν”.

Αίσθηση προκάλεσε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ.Χατζηδάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι: “Την παράταξη μπορεί να την ενώσει ένας άνθρωπος. Και αυτός που μπορεί να συνεπάρει τον κόσμο είναι ο Κώστας Καραμανλής. Πρέπει όλοι μαζί να του ζητήσουμε να μπει μπροστά. Και αν δεν θέλει να πάμε με λαμπάδες να τον βγάλουμε έξω. Έχει στην καρδιά του τη ΝΔ δεν έφυγε ποτέ από το κόμμα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα