Ένταση από νωρίς στη Βουλή ενόψει προ ημερησίας. Αποχώρησε το ΠΑΣΟΚ

Συνέχιση της συζήτησης και ψήφιση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης "Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων (διαφάνεια - αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις", την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνέχιση της συζήτησης και ψήφιση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης "Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων (διαφάνεια - αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις", την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έφυγαν από την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων καταλογίζοντας "καθεστωτικές αντιλήψεις" στην κυβέρνηση, την Β. Θάνου και τον Δ. Παπαγγελόπουλο

Ένα πρώτο δείγμα των όσων αναμένονται να διαδραματιστούν το απόγευμα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη δικαιοσύνη και τη διαπλοκή δόθηκε προ ολίγου στην κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων όταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποχώρησαν από τη συζήτηση εξαπολύοντας μύδρους περί «καθεστωτικής νοοτροπίας» κατά της κυβέρνησης, της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, και του υφυπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Αφορμή για την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε η άρνηση του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Μάκη Μπαλαούρα να ικανοποιήσει το αίτημα των βουλευτών του κόμματος για την παροχή έκτακτης ενημέρωσης σήμερα Τρίτη από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο αναφορικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης. Ο κ. Μπαλαούρας επισήμανε ότι το αίτημα που διατύπωσαν εγγράφως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν συγκέντρωνε τις απαιτούμενες υπογραφές των 2/5 μελών της επιτροπής και δεσμεύτηκε ότι η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί σε άλλη χρονική στιγμή. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστήριξαν όμως ομόθυμα το αίτημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να γίνει σήμερα η ενημέρωση από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Είναι δικαίωμα της επιτροπής η ενημέρωση. Θα είναι θλιβερό αν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αρνούνται την ενημέρωση της επιτροπής και δι’ αυτής του ελληνικού λαού» ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η δέσμευση του κ. Μπαλαούρα αλλά και του παριστάμενου υφυπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη για παροχή ενημέρωσης σε άλλη χρονική στιγμή δεν ικανοποίησε, όμως, το ΠΑΣΟΚ το οποίο κλιμάκωσε την κριτική του και αποχώρησε από την αίθουσα. Μάλιστα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος συνέδεσε άμεσα το θέμα με τις καταγγελίες του κόμματός του για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο χώρο της δικαιοσύνης και μίλησε για «θεσμική επιτροπή». «Μόνο εσείς, η Θάνου και ο Παπαγγελόπουλος έχετε τέτοιες καθεστωτικές αντιλήψεις» καταλόγισε στον πρόεδρο της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων ο κ. Κουτσούκος. Απαντώντας ο κ. Μπαλαούρας υπογράμμισε ότι η απόφαση του βασίζεται στον κανονισμό και κάλεσε τον κ. Κουτσούκο να ανακαλέσει.

SHARE: