Εντολή Τσίπρα: ‘Όχι επικοινωνιακή πολιτική πάνω στους νεκρούς’

Εντολή Τσίπρα: ‘Όχι επικοινωνιακή πολιτική πάνω στους νεκρούς’
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατα την υποδοχή του στο Μέγαρο Μαξίμου την δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Το έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης της δραματικής κατάστασης στην Δυτική Αττική τέθηκε επί τάπητος στο Μέγαρο Μαξίμου, σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός.

Τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να γίνουν εκ μέρους του κρατικού μηχανισμού όχι μόνο για την αντιμετώπιση των καταστροφών, αλλά και για την πρόβλεψη τυχόν νέων, όπως επίσης και για την στέγαση όλων όσοι έχασαν τα σπίτια τους εξετάστηκαν, μεταξύ άλλων, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε εκτάκτως στις 3.30 το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας μετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, που έσπευσαν στο Μαξίμου έπειτα από την αυτοψία στην Δυτική Αττική. Το “παρών” έδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Τα επόμενα βήματα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρξε συμφωνία πως η κατάσταση έιναι πολύ δύσκολη, αλλά και ότι πρώτιστη σημασία έχει η ολοκλήρωση των επιχειρήσεων διάσωσης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, άλλωστε, έχουν ήδη γίνει 87 διασώσεις, ενώ ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε σε όλη την έκτασή του.

Η Πολιτική Προστασία αναλαμβάνει πλέον την υποχρέωση να ενημερώνει εφεξής τους πολίτες για την πορεία των καιρικών φαινομένων, ώστε να μην τα αντιμετωπίσουν απροστάτευτοι, ενώ στη σύσκεψη αποφασίστηκε να ανοίξουν  καλοκαιρινές εξοχικές κατοικίες που ανήκουν στον στρατό, αλλά και ξενοδοχεία, προκειμένου να φιλοξενηθούν κάτοικοι των οποίων τα σπίτια πλημμύρισαν.

Τέλος, σε επίπεδο πολιτικής και επικοινωνιακής διαχείρισης της κατάστασης, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε εντολή σε όλους τους παριστάμενους “να μην υπάρξει επικοινωνιακή πολιτική πάνω στους νεκρούς”, κάτι στο οποίο συμφώνησαν όλοι. Σε ό,τι αφορά στην αποζημίωση των πληγέντων και την αποκατάσταση των καταστροφών, η κυβέρνηση αναμένεται να εξετάσει όλα όσα πρέπει να γίνουν αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα