Έντονη αντιπαράθεση για τροπολογία στη Βουλή

Έντονη αντιπαράθεση για τροπολογία στη Βουλή
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ (ΕΘΡΟΚΙΝΙΣΣΙ/ Eurokinissi

Η αντιπολίτευση μιλά για χαριστική ρύθμιση. Για "τερατολογία" της αντιπολίτευσης μιλά ο υπογράφων Δ. Δημητριάδης. Την Παρασκευή η ψήφισή της

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκάλεσε στη Βουλή η απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου να αποδεχτεί τροπολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Δημητριάδη που απαλλάσσει από πρόστιμα για λαθρεμπορία τις πρώην εταιρείες του Δημοσίου που πέρασαν στα χέρια ιδιωτών.

Την τροπολογία που ενσωματώνεται στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό κατήγγειλαν σε οξύ ύφος βουλευτές της αντιπολίτευσης όπως ο Ν. Δένδιας της ΝΔ που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να κάνει τη Βουλή… Μποτσουάνα και ο Β. Κεγκέρογλου του ΠΑΣΟΚ ο οποίος ισχυρίστηκε ότι πρόκειται περί «κομπίνας». Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από την κυβέρνηση να την αποσύρει «απειλώντας» με την κατάθεση  διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας. Απόσυρση της τροπολογίας ζήτησε και ο Σπ. Δανέλλης του Ποταμιού.

Στον αντίποδα η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου αντέκρουσε τις αιτιάσεις ως αναληθείς και σημείωσε ότι οι κυρίως υπαίτιοι δεν απαλλάσσονται των ευθυνών τους. Εξήγησε ότι με την τροπολογία ουσιαστικά δεν κηρύσσονται αλληλέγγυα συνυπεύθυνα με τους κύριους υπαίτιους, νομικά πρόσωπα, υπό την προϋπόθεση ότι την ημερομηνία μεταβίβασης μετοχών δεν είχαν κοινοποιηθεί καταλογιστικές πράξεις και δεν είχε γνωστοποιηθεί η εκκρεμότητα στους ενδιαφερόμενους επενδυτές κατά το στάδιο της διενέργειας διαγωνισμού για τη μεταβίβαση αυτών των περιουσιακών στοιχείων.

Από την πλευρά του ο υπογράφων βουλευτής Δ. Δημητριάδης υποστήριξε ότι η τροπολογία που προτείνει δεν έχει χαριστικό χαρακτήρα και καταλόγισε «τερατολογία» στην αντιπολίτευση. Αντέτεινε δε ότι στόχος της τροπολογίας είναι να λύσει προβλήματα που αφορούν εξυγιάνσεις επιχειρήσεων. «Η ρύθμιση επιχειρεί να δώσει λύση σε νέους επενδυτές απέναντι σε ευθύνες που δεν έχουν οι ίδιοι αλλά οι προηγούμενοι» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι οι υπεύθυνοι δεν απαλλάσσονται των ποινικών ευθυνών τους.

Αύριο η ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία

Με επεισοδιακό τρόπο τελείωσε η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Η ένταση δημιουργήθηκε όταν το Προεδρείο της Βουλής ανακοίνωσε την λήξη των τοποθετήσεων. Εν μέσω αντιπαραθέσεων οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν διακοπή της συνεδρίασης για λίγη ώρα προκειμένου να συγκεντρώσουν υπογραφές για την κατάθεση αιτήματος ονομαστικής ψηφοφορίας.

Τελικά έπειτα από διακοπή μισής ώρας κατατέθηκε το αίτημα και ο προεδρεύων Δ. Κρεμαστινός ανακοίνωσε ότι η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συνέχισαν όμως να διαμαρτύρονται για διαδικαστικούς λόγους. Αργότερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος κατήγγειλε ότι του έκλεισαν το μικρόφωνο από τη Γραμματεία της Βουλής. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα