Βενιζέλος: Το Κυπριακό είναι το μεγάλο εθνικό μας θέμα

Βενιζέλος: Το Κυπριακό είναι το μεγάλο εθνικό μας θέμα
Eurokinissi

Επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου στην Κύπρο. Θα έχει συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία

Το Κυπριακό είναι το μεγάλο εθνικό μας θέμα που είναι ανοικτό διεθνές ζήτημα προσβολής της διεθνούς έννομης τάξης, εισβολής και κατοχής, υπογράμμισε από τη Λευκωσία, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος.

Μετά τις συνομιλίες του με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιω. Κασουλίδη, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι “πρέπει να αναζητούμε δίκαιη και βιώσιμη λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και οφείλουμε να δημιουργούμε κάθε φορά την αναγκαία ώθηση για να πετύχουμε τη λύση αυτή”.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι είναι ουσιαστική εθνική υποχρέωση του εκάστοτε υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας να ξεκινά τις επίσημες επισκέψεις και διεθνείς επαφές του από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στη σημασία της ενεργειακής διπλωματίας για την οποία συζήτησε με τον Κύπριο ομόλογό του. Άλλα θέματα που συζητήθηκαν, εκτός από το Κυπριακό, ήταν οι προτάσεις που θα διαμορφώσει η Λευκωσία για την Αμμόχωστο, η ΑΟΖ και θέματα της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ Βενιζέλος μετέφερε στον κ. Κασουλίδη τη συμπαράσταση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια και του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα