Επανέρχεται η ΝΔ για τη συνάντηση Πάιατ Μητσοτάκη για Novartis

ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ  ΠΕΙΡΑΙΩΣ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ)
ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ) EUROKINISSI

Τι επιπλέον λέει ο Αμερικανός πρέσβης για τις έρευνες των ελληνικών αρχών

Επανέρχεται ξανά η ΝΔ δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τη χτεσινή συνάντηση Μητσοτάκη και Πάιατ και τη διαμάχη ΝΔ και κυβέρνησης για το τι τελικά είπε ο αμερικανός πρέσβης σχετικά με τις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο της Novartis και την εμπλοκή ή μη Ελλήνων πολιτικών.

Όπως τονίζει με νέα ανακοίνωσή της η ΝΔ ο αμερικανός πρέσβης «άνοιξε μόνος του τη συζήτηση για τη Novartis και είπε, επί λέξει, στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι στις έρευνες που έχει πραγματοποιήσει το FBI για την υπόθεση Novartis δεν εμπλέκεται κανένας Έλληνας πολιτικός» επειδή η έρευνα εκεί αφορά στην παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας. Η ΝΔ προσθέτει ωστόσο ότι ο κ. Πάιατ είπε ακόμη ότι «η αμερικανική πλευρά δεν επιθυμεί την οποιαδήποτε ανάμιξή της στις αντίστοιχες έρευνες που διεξάγει η ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς αυτές αφορούν την ενδεχόμενη παραβίασης της ελληνικής έννομης τάξης».

Την ίδια στιγμή η ΝΔ επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του News 24/7 ότι υπάρχουν γραπτές συνεννοήσεις μεταξύ πρεσβείας και Μοσχάτου αναφέρει ότι συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών να δημοσιοποιηθεί από τη ΝΔ η δήλωση του κ. Πάιατ ότι «η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση της ΝΔ

«Στη χθεσινή συνάντηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρέσβη των Η.Π.Α., η οποία έγινε με πρωτοβουλία του τελευταίου, ο κ. Geoffrey R. Pyatt άνοιξε μόνος του τη συζήτηση για τη Novartis και είπε, επί λέξει, στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι στις έρευνες που έχει πραγματοποιήσει το FBI για την υπόθεση Novartis δεν εμπλέκεται κανένας Έλληνας πολιτικός. Του τόνισε, επίσης, ότι ακόμη και η εν εξελίξει έρευνα του FBI δεν σχετίζεται με Έλληνες πολιτικούς, καθώς επικεντρώνεται σε παραβιάσεις της αμερικανικής νομοθεσίας και ότι η αμερικανική πλευρά δεν επιθυμεί την οποιαδήποτε ανάμιξή της στις αντίστοιχες έρευνες που διεξάγει η ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς αυτές αφορούν την ενδεχόμενη παραβίασης της ελληνικής έννομης τάξης.

Μετά τη συνάντησή τους οι κ. Μητσοτάκης και Pyatt συμφώνησαν να εκδοθεί μια ανακοίνωση που να περιλαμβάνει και την κάτωθι δήλωση του Πρέσβη, η οποία μέσω των επιτελείων τους συντάχθηκε γραπτώς και στα ελληνικά και στα αγγλικά, ως είθισται, για να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρερμηνεία. “Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς”.

Aυτή είναι η δήλωση που είχε το θράσος να αμφισβητήσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Δημ. Τζανακόπουλος και στη συνέχεια μέσω διαρροών του και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, παρά το γεγονός ότι την αναπαρήγαγε δημοσίως ο κ. Pyatt μέσω Twitter.

Αυτά είναι τα δεδομένα και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το ποιος ενημερώνει υπεύθυνα τους πολίτες και ποιος προσπαθεί να τους χειραγωγήσει για να στοιχειοθετήσει μια αστήρικτη σκευωρία κατά των πολιτικών του αντιπάλων».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πρεσβεία ΗΠΑ για Novartis: Ξεχωριστές από κάθε νομική διαδικασία στις ΗΠΑ οι Ελληνικές έρευνες

Επιμένει η ΝΔ για Πάιατ και Novartis και απειλεί με αποκαλύψεις

Μήνυμα Πάιατ στην Άγκυρα για την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ

Κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν Μητσοτάκη για τον Πάιατ

ADVERTISING

SHARE: