Επικοινωνία Τσίπρα – Καμμένου χωρίς σκιές μετά το υπουργικό

Επικοινωνία Τσίπρα – Καμμένου χωρίς σκιές μετά το υπουργικό
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος, στο Ζάππειο Eurokinissi

Στην παρουσία όλων των μελών της κυβέρνησης στους Ανεξάρτητους Έλληνες στο υπουργικό συμβούλιο και όχι στην απουσία του Πάνου Καμμένου εστιάζουν αρμόδιες κυβερνητικές πηγές. Σήμερα η συνέντευξη τύπου του κυβερνητικού εταίρου και υπουργού Άμυνας

Επικοινωνία είχαν Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου, εξέλιξη που αποδυναμώνει τις φήμες περί συνειδητής απουσίας του προέδρου των ΑΝΕΛ από την χθεσινή συνεδρίαση.

Η επικοινωνία σημειωτέον ότι πραγματοποιήθηκε προτού ανακοινωθεί η σημερινή συνέντευξη τύπου του κ.Καμμένου, στο υπουργείο ‘Αμυνας για θέματα του ΝΑΤΟ.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι βρίσκονται σε συνεννόηση και ότι κάποιοι προσπαθούν να ανακαλύψουν προβλήματα στην συγκυβέρνηση για να δημιουργήσουν ζητήματα πολιτικής σταθερότητας.

Το Μαξίμου δείχνει να κατανοεί τις πιέσεις που υφίσταται ο Π. Καμμένος καθώς η κοινοβουλευτική του ομάδα αριθμεί δύο λιγότερους βουλευτές κάτι που προκαλεί μία γενικότερη ανησυχία για αποσυσπείρωση της εκλογικής βάσης των ΑΝΕΛ.

Πάντως όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που ανήκουν στους Ανεξάρτητους Έλληνες ήταν παρόντα και μάλιστα η υπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια πήρε τον λόγο και αναφέρθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7 στην αναγκαιότητα να ενισχυθούν οι αρμοδιότητες του υπουργείου της. Εκ των πραγμάτων η συγκεκριμένη αναφορά της υπουργού των ΑΝΕΛ δείχνει ότι η κ. Κόλλια που είχε “φωτογραφηθεί” από πολιτικούς κύκλους ως η επόμενη βουλευτής που επρόκειτο να αποχωρήσει από το κόμμα της δεν έχει κάποια βάση.

Τον λόγο στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πήρε και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία φέρεται να επικρότησε πολλές από τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ανάμεσα στις οποίες κι εκείνες για την επίλυση του αλβανικού.

Ως εκ τούτου η κυβέρνηση δεν δίνει καμία ιδιαίτερη διάσταση στην ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ΥΠΕΘΑ καθώς σε έγγραφα του υπουργείου γίνεται χρήση της λέξης “λαθρομετανάστευση”.

Η συνεδρίαση του υπουργικού είχε και μία μίνι αντιπαράθεση μεταξύ του Χρήστου Σπίρτζη και της υπουργού Τουρισμού καθώς η δεύτερη φέρεται να καθυστερεί να βάλει την υπογραφή της στην ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών για τις γουρούνες. (Να μην επιτρέπεται η χρήση τους στις πόλεις). Οι δύο υπουργοί σύμφωνα με πληροφορίες είχαν έντονο διάλογο καθώς στην ίδια ρύθμιση έχει ενταχθεί και πρόβλεψη για τα τουριστικά λεωφορεία για την οποία η Ελ. Κουντουρά εκφράζει προβληματισμούς. Όμως το θέμα με τις γουρούνες είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του Χρήστου Σπίρτζη και η σχετική απόφαση δεν εφαρμόζεται λόγω εμπλοκής. Η λύση που δόθηκε από τον πρωθυπουργό ήταν να αποσυνδεθεί το θέμα ώστε να είναι ο υπουργός Μεταφορών εκείνος που θα ρυθμίσει το ζήτημα της κυκλοφορίας που αφορά τις γουρούνες και την κυκλοφορία τους στους δρόμους.

Στην συνεδρίαση πήρε τον λόγο και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος έκανε αναλυτική ενημέρωση για τις αποφάσεις του Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Μάλιστα σήμερα έχει συνάντηση με τον Πιερ Μοσκοβισί ο οποίος το μεσημέρι θα συναντηθεί και με τον Αλέξη Τσίπρα. Επίσης ο υπουργός Εξωτερικών ανέπτυξε τις εξελίξεις γύρω από τα εθνικά θέματα και μάλιστα αναφέρθηκε επικριτικά σε όσους επιτίθενται στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για ενδοτισμό λέγοντας μεταξύ άλλων ότι λένε πως θα παραδώσουμε και την Βόρειο Ήπειρο αγνοώντας ότι δεν μάς ανήκει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα