Επιμένει ο Μάρδας για τους πρόσφυγες επενδυτές. 'Βρήκαμε την εισήγηση στο Google από άλλα κράτη'

Ορκωμοσία των Ιωάννη Μουζάλας, ως Αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  Δημήτρη Μάρδα, ως υφυπουργού Εξωτερικών και Παναγιώτη Σγουρίδη, ως υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, στο Προεδρικό Μέγαρο.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ορκωμοσία των Ιωάννη Μουζάλας, ως Αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Δημήτρη Μάρδα, ως υφυπουργού Εξωτερικών και Παναγιώτη Σγουρίδη, ως υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, στο Προεδρικό Μέγαρο. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Δεν μετανιώνει για την πρότασή του περί αναζήτησης επενδυτών μεταξύ των προσφύγων ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας. Σε νέες δηλώσεις του, ξεδιπλώνει τον τρόπο σκέψης του, πίσω από την πρωτοφανή πρότασή του

Διευκρινίσεις μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, για την καταγραφή του οικονομικού προφίλ των προσφύγων, ώστε να αναζητηθεί μεταξύ αυτών το πλούσιο υποσύνολο που θα επενδύσει στην Ελλάδα, έκανε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας στο Mega, ο υφυπουργός Εξωτερικών εξήγησε, ότι οι περισσότεροι από 50.000 πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, έχουν μπει σε μία διαδικασία και ένα πρόγραμμα, που θα κρίνει το μέλλον τους.

"Από αυτό το σύνολο, η εισήγηση είναι, να δούμε, αν υπάρχει ένα πλούσιο υποσύνολο, που θα μπορούσε να φέρει τα χρήματά του στην Ελλάδα και να ενσωματωθεί στον βαθμό που θέλει βέβαια και να κάνει μία οποιαδήποτε επένδυση. Ούτε θέτει καμία διαδικασία διάκρισης ανάμεσα στους πρόσφυγες, με την έννοια, όσοι έχετε φέρτε τα, όσοι δεν έχετε φύγετε, ούτε εισάγει παράξενες σκέψεις, που κυκλοφορούν στο μυαλό ορισμένων", δήλωσε.

Όπως είπε ο κ. Μάρδας πρόκειται για μία εμπειρία, που προκύπτει και από την παρατήρηση όσων συμβαίνουν στο εξωτερικό, με την σχετική εισήγηση να δημοσιεύεται στο Google, όπου και ο ίδιος - όπως αποκάλυψε - την βρήκε.

"Η δημοσιότητα δόθηκε από τα ΜΜΕ και από ένα σύνολο κόσμου, που κάνει κριτική. Δεν είναι θέμα αιχμής πολιτικής, ώστε να προκαλέσει συζήτηση που μπορεί, να επηρεάσει μία πολιτική. Είναι μία εισήγηση που αναφέρεται σε ένα υποσύνολο κόσμου", δήλωσε, απαντώντας σε όσους άσκησαν κριτική στην πρότασή του. "Δεχθήκαμε κριτική από διάφορο κόσμο και πολιτικούς χώρους. Το ότι η ΛΑΕ ασκεί κριτική για κυνισμό, ίσως είναι και θετικό στοιχείο", σχολίασε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε, ότι ο πρωθυπουργός δεν ήταν ενήμερος σχετικά, αφού η εισήγηση αναμένεται να κατατεθεί σήμερα.

"Η εισήγηση θα γίνει και από εκεί και πέρα, υπάρχει μία κυβέρνηση που θα αποφασίσει, ακριβώς τι πρέπει να κάνει. Ο νόμος αναφέρεται στις κατοικίες, εμείς επεκτείνουμε τον νόμο", πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως αυτό το "πλούσιο υποσύνολο" δεν έχει ήδη πάει σε άλλες χώρες, καθώς χρειάζεται βίζα, η οποία δεν έχει δοθεί ούτε στους πιο πλούσιους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Επενδύσεις, Μεταναστευτικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κυβερνητικό σχέδιο ανεύρεσης πόρων από πρόσφυγες. 'Ευνοϊκή μεταχείριση για όσους επενδύσουν στην Ελλάδα 250.000 ευρώ'

Αποπομπή Μάρδα ζητά η Πιπιλή. 'Δήλωση που σπάει ταμεία'

Και ανεπαρκής και αντιγραφέας και αδιάβαστος ο Μάρδας

Όπου πλούσιος και η μοίρα του. Έρχεται ο φόρος πρόσφυγα…

SHARE:

24Media Network