Επιμένει σε μια κάλπη η ΝΔ για Novartis

Επιμένει σε μια κάλπη η ΝΔ για Novartis
Τα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς 62, στο Μοσχάτο Eurokinissi

Πώς σχολιάζει το Μοσχάτο το αποτέλεσμα της διάσκεψης των προέδρων της βουλής. Θέμα ακυρότητας των μαρτυρικών καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων έθεσε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη

«Μέχρι και την τελευταία στιγμή θα αγωνιστεί για να στηθεί μια κάλπη, στην οποία οι βουλευτές της θα ψηφίσουν απερίφραστα «ναι» στη συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής για να εκχωρήσουν στα μέλη της την αρμοδιότητα να κρίνουν την υπόθεση, όπως άλλωστε είναι η πρόταση που κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ» τονίζουν πηγές της ΝΔ σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της διάσκεψης των προέδρων της βουλής και την καταρχήν –κατά πλειοψηφία- απόφασή τους να στηθούν 10 κάλπες όσα και τα φερόμενα ως εμπλεκόμενα στο σκάνδαλο της Novartis πολιτικά πρόσωπα.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές «στην υπόθεση Novartis η ΝΔ εξ αρχής τάχθηκε υπέρ της ανάγκης να χυθεί άπλετο φως και να αναδειχθεί η σκευωρία της κυβέρνησης. Αυτό θα πράξει και αύριο στην Βουλή» προσθέτοντας ότι «όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης που απλά επιβεβαιώνει την αδυναμία της να στοιχειοθετήσει τις ανώνυμες κατηγορίες και να συνεχίσει να σπιλώνει δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πολιτικούς της αντιπάλους».

Εν συνεχεία η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη με δήλωσή της σε ανάλογο μήκος κύματος με τη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου έκανε λόγο για «δικονομικά άκυρη» διαδικασία σε ότι αφορά τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων.

Πιο συγκεκριμένα η κα Σπυράκη τόνισε ότι «τα γεγονότα αποκαλύπτουν ότι η επιχείρηση σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων που έχει σχεδιάσει η Κυβέρνηση, εκτός από σαθρή, είναι και δικονομικά άκυρη. Οι περίφημοι προστατευόμενοι μάρτυρες κατέθεσαν ανώνυμα χωρίς να βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας. Ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενέκρινε καθεστώς προστασίας μαρτύρων στις 9 Φεβρουαρίου ενώ η δικογραφία είχε ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή από τις 5 Φεβρουαρίου. Η πράξη του αυτή είναι προδήλως άκυρη. Δεν είχε πλέον καμία αρμοδιότητα να το κάνει». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «η προφανής παρέμβαση κυβερνητικών στελεχών στην εξέλιξη της πολύκροτης υπόθεσης της Novartis, οι πράξεις και οι παραλείψεις ορισμένων δικαστικών λειτουργών, αλλά και οι ωμές παρεμβάσεις της πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου και νυν συμβούλου του Πρωθυπουργού κυρίας Βασιλικής Θάνου αυξάνουν τον κίνδυνο η Ελλάδα να μετεξελιχθεί σε Πολωνία» και κατέληξε λέγοντας ότι «η ΝΔ  δεν θα επιτρέψει μία τέτοια εξέλιξη και θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει ώστε να διαφυλαχθεί η διάκριση των εξουσιών και να προστατευθεί το Κράτος δικαίου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα