Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΕΚ στον φυλακισμένο Σ. Ντεμιρτάς, ζητά ο Δ. Παπαδημούλης

Ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης
Ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης EUROKINISSI

Ο επικεφαλής της ευροωμάδας του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να δείξει σεβασμό και στήριξη προς τον κ. Ντεμιρτάς

Την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον Σελαχατίν Ντεμιρτάς, που κρατείται παράνομα στις φυλακές της Αδριανούπολης εδώ και 20 μήνες, ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ο αντιπρόεδρος του ΕΚ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο επικεφαλής της ευροωμάδας του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να δείξει σεβασμό και στήριξη προς τον κ. Ντεμιρτάς και όλους τους πολιτικούς κρατούμενους και να οργανώσει αποστολή στην Αδριανούπολη, το συντομότερο δυνατό και υπογραμμίζει ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα αποτελούσε την «ελάχιστη απόδειξη του θεσμικού ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως πυλώνα της Δημοκρατίας και υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου».

Ο Δ. Παπαδημούλης σημειώνει ότι ο Ντεμιρτάς, «κρατείται παράνομα στις φυλακές τις Αδριανούπολης χωρίς να έχει τη δυνατότητα να συναντήσει και να δει κάποιον» και ως υποψήφιος πρόεδρος στις χθεσινές εκλογές στην Τουρκία, ήρθε τρίτος, κάνοντας την προεκλογική του καμπάνια μέσα από τις φυλακές, ενώ το κόμμα του οποίου ηγείται, της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), κατήγαγε σημαντική επίδοση, ξεπερνώντας το όριο του 10% και ήρθε τρίτο, παρά το καθεστώς βίας και ανασφάλειας για τους εκλογείς στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας.

SHARE: