Επίσκεψη Ομπάμα: Το απρόοπτο με το κόκκινο χαλί και η γαλανόλευκη που έκρυψε τον Καμμένο

Επίσκεψη Ομπάμα: Το απρόοπτο με το κόκκινο χαλί και η γαλανόλευκη που έκρυψε τον Καμμένο

Λίγα λεπτά πριν κατέβει από το αεροπλάνο ο πρόεδρος Ομπάμα, το κόκκινο χαλί δεν είχε τοποθετηθεί σωστά. Το πρόσθετο κομμάτι και το άγημα που άλλαξε θέση

Από δύο απρόοπτα συνοδεύτηκε η άφιξη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα. Όλα ήταν έτοιμα για την υποδοχή του αμερικανού προέδρου, το  Air Force One προσγειώθηκε αλλά το κόκκινο χαλί που είχε στρωθεί για την υποδοχή του προέδρου Ομπάμα σχημάτιζε στην άκρη μία μικρή γωνία, επειδή το προεδρικό αεροσκάφος ακινητοποιήθηκε τελικά ένα μέτρο πιο πέρα απο το σημείο που είχε αρχικά υπολογιστεί. Έτσι έπρεπε όλοι να μετακινηθούν προς τα αριστερά. Το άγημα πήρε τα όπλα επ’ ώμου και άλλαξε θέση.

Ο πρόεδρος Ομπάμα παρέμεινε για λίγο στη πίστα του αεροδρομίου, συνομιλώντας με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, αξιωματούχους των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και στελέχη της Αμερικανικής Πρεσβείας.

Το κόκκινο χαλί καθότι ήταν μεγάλο, δεν μετακινήθηκε, απλά προσέθεσαν κάποια επιπλέον κομμάτια μπροστά, σχηματίζοντας μια γωνία για να φτιαχτεί σωστά και να κατέβει ο Μπαράκ Ομπάμα λίγο αργότερα.

 

Επιπλέον, λόγω του ανέμου η γαλανόλευκη κυμάτιζε μπροστά στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, τον οποίο μετά δυσκολίας έβρισκαν οι κάμερες.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος Ομπάμα, αφού πρώτα χαιρέτησε χαμογελαστός τους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν από απόσταση, επιβιβάστηκε στη προεδρική, μαύρη, λιμουζίνα, την επονομαζόμενη και «κτήνος» λόγω της βαριάς θωράκισης που φέρει. Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν περισσότερα από δύο τέτοιου τύπου αυτοκίνητα στη συνοδεία του προέδρου, ώστε να μην μπορεί να γίνεται αντιληπτό σε ποιο επιβαίνει ο πρόεδρος κατά τις μετακινήσεις του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα