Επιστολή Μητσοτάκη σε Κουρτς: Η Αυστρία να διαφυλάξει τις ευρωπαϊκές αξίες

Επιστολή Μητσοτάκη σε Κουρτς: Η Αυστρία να διαφυλάξει τις ευρωπαϊκές αξίες
Dimitris Papamitsos

Συγχαρητήρια με μηνύματα έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ στο νικητή των εκλογών στην Αυστρία, ο οποίος ενδέχεται να συνεργαστεί με την ακροδεξιά. "Είμαι βεβαιος ότι η Αυστρία θα διαφυλάξει τις ευρωπαϊκές αξίες και θα είστε στην πρώτη γραμμή του ευρωπαϊκού μέλλοντος" τονίζει

Συγχαρητήρια επιστολή στο νικητή των χθεσινών εκλογών στην Αυστρία Sebastian Kurz, απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαι βέβαιος ότι υπό την δική σας ηγεσία, η Αυστρία θα διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού τις ευρωπαϊκές αξίες που μας ενώνουν και ότι θα είστε στην πρώτη γραμμή της διαμόρφωσης του ευρωπαϊκού μέλλοντος προς όφελος των πολιτών μας», σημειώνει με νόημα στην επιστολή του ο κ.Μητσοτάκης, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στον Κουρτς, που ενδέχεται να συνεργαστεί με την ακροδεξιά.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Μητσοτάκη αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την εκλογική σας νίκη. Το Λαϊκό Κόμμα της Αυστρίας και εσείς προσωπικά δώσατε μια σκληρή μάχη και το τελικό αποτέλεσμα σας επιβράβευσε.

Θα ήθελα, επίσης, να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στη συγκρότηση της Κυβέρνησής σας και στην υλοποίηση των σημαντικών μεταρρυθμίσεων, που υποσχεθήκατε προεκλογικά. Είμαι βέβαιος ότι υπό την δική σας ηγεσία, η Αυστρία θα διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού τις ευρωπαϊκές αξίες, που μας ενώνουν και ότι θα είστε στην πρώτη γραμμή της διαμόρφωσης του ευρωπαϊκού μέλλοντος προς όφελος των πολιτών μας.

Ευελπιστώ στη συνέχεια της συνεργασίας μας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο Κομμάτων μας και, πάνω απ’ όλα, του Αυστριακού και Ελληνικού λαού».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα