Επιστολή Βασιλειάδη στη FIFA: Γιατί διέκοψα το πρωτάθλημα

Επιστολή Βασιλειάδη στη FIFA: Γιατί διέκοψα το πρωτάθλημα
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) Eurokinissi

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, επικοινώνησε με επιστολή στη FIFA την απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση

Με επιστολή που έφτασε στα γραφεία της FIFA, ο Γιώργος Βασιλειάδης ενημέρωσε την παγκόσμια ποδοσφαιρική αρχή για τους λόγους που τον ανάγκασαν να αποφασίσει τη διακοπή της Super League Σουρωτή και του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής, η οποία έχει ως θέμα τη ” διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου”, οι εικόνες με τον Ιβάν Σαββίδη να εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με ένα όπλο πάνω του ήταν μόνο μία από τις αιτίες που υπήρχαν.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η απόφαση αυτή αποσκοπεί στη διασφάλιση των φιλάθλων, των παικτών και όλων όσων βρίσκονται στον χώρο του ποδοσφαίρου και εσωκλείεται και η επίσημη απόφαση, όπως δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως.

Το κείμενο της επιστολής

“Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς κάναμε τεράστια πρόοδο μαζί, ώστε να θεσπίσουμε νέους κανονισμούς σχετικά με τη διαφάνεια, την ευθύνη και τις αυστηρές τιμωρίες. Παρ’ όλα αυτά, το ελληνικό ποδόσφαιρο διάγει τεταμένους καιρούς εδώ και μερικά παιχνίδια, με το τελευταίο παράδειγμα να σημειώνεται χθες, κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ο ελληνικός και ο διεθνής Τύπος παρουσίασε πολυάριθμες φωτογραφίες του προέδρου και μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, κ. Ι. Σαββίδη, να εισέρχεται οπλισμένος στον αγωνιστικό χώρο.

Γι’ αυτόν τον λόγο, βασισμένοι στα χθεσινά γεγονότα, καθώς και σε διάφορα συμβάντα κατά τη διάρκεια των πρόσφατων αγωνιστικών, είμαι αναγκασμένος να προβώ στην απόφαση διακοπής του ελληνικού πρωταθλήματος, ώστε να διασφαλίσω την ασφάλεια των φιλάθλων, των ποδοσφαιριστών και όλων των εμπλεκομένων στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα”.

Η FIFA απειλεί με Grexit

“Η FIFA καταδικάζει τα πρόσφατα επεισόδια στην Ελλάδα κι επείγει όλους τους εθνικούς ποδοσφαιρικούς φορείς να βάλουν ένα τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.” αναφέρει η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

“Ακόμη κι αν τα πρόσφατα επεισόδια συνέβησαν σε πλαίσιο εθνικής διοργάνωσης, το οποίο σημαίνει ότι όλα τα πειθαρχικά μέτρα εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των αρμοδίων δικαστικών οργάνων της ΕΠΟ, η επιτροπή παρακολούθησης της FIFA παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς αυτήν την κατάσταση και τώρα αναμένει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και ταχέως.

Στο ενδιάμεσο, της Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA ενημερώθηκε για την απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης να διακόψει προσωρινά το ελληνικό πρωτάθλημα της σεζόν 2017/2018.

Πιθανή αποτυχία των αρμοδίων οργάνων να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα και να εξαλείψουν κάθε είδους βία ώστε να εγγυηθούν την ομαλή λειτουργία των εθνικών διοργανώσεων, θα αναγκάσει τη FIFA να στείλει την υπόθεση στο στο Συμβούλιο της FIFA για εξέταση και πιθανές κυρώσεις, όπως αυτές ορίζονται απ’το καταστατικό της FIFA, συμπεριλαμβανομένης και της αποβολής της χώρας”, καταλήγει.

Με πληροφορίες από Sport24.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα