Επιστολή Βενιζέλου σε Βούτση για τις παραλείψεις στη δικογραφία της Novartis

Ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση πραγματοποιεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα:  Κοινό περί δικαίου αίσθημα Vs. Κράτος δικαίου Το δύσκολο τρίγωνο: Δικαιοσύνη - Κοινή Γνώμη - Πολιτική 
Στη συζήτηση συμμετέχουν: 
Παναγιώτης Πικραμμένος, επίτιμος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός
Βασίλειος Μαρκής, επίτιμος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων  
Χρίστος Χ. Μυλωνόπουλος, Καθηγητής Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών
Σταύρος Τσακυράκης, Καθηγητής Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών
Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Καθηγητής Νομικής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  
Συντονίζει η δημοσιογράφος, Ιωάννα Μάνδρου  Στη φωτο   ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση πραγματοποιεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα: Κοινό περί δικαίου αίσθημα Vs. Κράτος δικαίου Το δύσκολο τρίγωνο: Δικαιοσύνη - Κοινή Γνώμη - Πολιτική Στη συζήτηση συμμετέχουν: Παναγιώτης Πικραμμένος, επίτιμος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Βασίλειος Μαρκής, επίτιμος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Χρίστος Χ. Μυλωνόπουλος, Καθηγητής Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών Σταύρος Τσακυράκης, Καθηγητής Νομικής Πανεπιστημίου Αθηνών Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Καθηγητής Νομικής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Συντονίζει η δημοσιογράφος, Ιωάννα Μάνδρου Στη φωτο ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως στη δικογραφία δεν συμπεριλαμβάνεται η εισαγγελική πράξη για τον χαρακτηρισμό των μαρτύρων ως προστατευομένων

Επιστολή για τις παραλείψεις στη δικογραφία της Novartis που διαβιβάστηκε στη Βουλή απέστειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μεταξύ άλλων αναφέρει πως στη δικογραφία δεν συμπεριλαμβάνεται η εισαγγελική πράξη για τον χαρακτηρισμό των μαρτύρων ως προστατευομένων αλλά και τα έγγραφα των ελληνικών εισαγγελικών αρχών προς τις τις αρχές των ΗΠΑ, επί των οποίων οι αμερικανικές αρχές απάντησαν και στο εγγραφό τους δεν περιλαμβανόταν το όνομά του αλλά αυτό περιεληφθη στον φάκελο.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

«Κύριε Πρόεδρε,

στη δικογραφία της υπόθεσης Novartis που διαβιβάστηκε στη Βουλή και αντίγραφο της οποίας μας χορηγήσατε δεν περιλαμβάνονται τα ακόλουθα απολύτως κρίσιμα έγγραφα:

Πρώτον, η κατά το άρθρο 45 Β του ΚΠΔ πράξη της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς για τον χαρακτηρισμό των τριών μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος («προστατευομένων») ούτε η αναγκαία εγκριτική πράξη του Αντεισαγγελέα του ΑΠ που εποπτεύει το έργο των εισαγγελέων διαφθοράς.

Δεύτερον, τα έγγραφα των ελληνικών εισαγγελικών αρχών που εστάλησαν απευθείας ή δια του Υπουργείου Δικαιοσύνης προς τις αρχές των ΗΠΑ και επί των οποίων οι αμερικανικές αρχές απάντησαν με το από 23 Ιανουαρίου 2018 Case File NK-2057320 s. 152 έγγραφο τους. Παρότι στο έγγραφο των αμερικανικών αρχών δεν αναφέρεται το όνομα μου, αυτό περιελήφθη στον φάκελο.

Παρακαλώ να ζητήσετε τα παραπάνω έγγραφα ώστε να τεθούν στον φάκελο που θα αξιολογήσουν οι βουλευτές για τις επόμενες ενέργειες τους κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος. Τα έγγραφα αυτά είναι κρίσιμα στην παρούσα φάση, πριν την τυχόν εισαγωγή του θέματος στην Ολομέλεια. Η δε μη συμπερίληψη των εγγράφων αυτών στη δικογραφία θέτει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας.

Με εκτίμηση

Ευάγγελος Βενιζέλος»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: novartis
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βούτσης: Ίσως την ερχόμενη εβδομάδα η ψηφοφορία για τη Novartis

Προανακριτική για Novartis θα προτείνει ο Τσίπρας

Ο 'Γόρδιος δεσμός' της Novartis

Υπόθεση Novartis: Η μητέρα των μαχών για την αντιπολίτευση

Στην Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση για Novartis

ADVERTISING

SHARE: