Επίθεση της κυβέρνησης κατά εκδοτών που δεν θέλουν σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ

Επίθεση της κυβέρνησης κατά εκδοτών που δεν θέλουν σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ
Briefing to the political reporters by the new Government Spokesman Dimitris Tzanakopoulos, in Athens, on Nov. 8, 2016 / , , 8 , 2016 SOOC

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατονόμασε συγκεκριμενούς εκδότες και καναλάρχες, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη νομοθετική ρύθμιση για τον ΕΔΟΕΑΠ και εκτιμώντας ότι δικαστική προσφυγή θα πέσει στο κενό

Σκληρή επίθεση κατά εκδοτών, που διαφωνούν με την τροπολογία για 2% εισφορά των ετήσιων κερδών τους προκειμένου να διασωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ, εξαπολύει η κυβέρνηση.

Με αφορμή τη διαδικασία της αξιολόγησης, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλωσε ότι η κυβέρνηση αφουγκραζόμενη την αγωνία των δημοσιογράφων καταφέρνει να επιλύσει το πρόβλημα με τον ΕΔΟΕΑΠ και πως “το δυστύχημα είναι ότι και σε αυτό το πεδίο οι κατ’ εξακολούθηση οργανωτές της απεργοσπασίας που δήθεν κόπτονται για τα δικαιώματα των δημοσιογράφων βρίσκονται για άλλη μια φορά απέναντι”. Καταλόγισε στους δημοσιογραφικούς ομίλους των κυρίων Μαρινάκη, Αλαφούζου, Αναστασιάδη και Κουρτάκη ότι πρωταγωνιστούν στην επιχείρηση ναρκοθέτησης της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ «αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τόσο τις πολιτικές τους σκοπιμότητες όσο και την πλήρη αδιαφορία τους για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του δημοσιογραφικού κόσμου και όλων των εργαζόμενων στον Τύπο”.

Ο κ.Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε επίσηις ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε κάθε περίπτωση στη νομοθετική ρύθμιση διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ και εκτίμησε ότι η προαναγγελθείσα δικαστική προσφυγή των εκδοτών θα πέσει στο κενό.

“Πολλοί από τους μεγάλους εκδότες και ευεργέτες αυτής τη χώρας ξεχνάνε την προσπάθεια για την προστασία της ενημέρωσης και των δημοσιογράφων όταν έρχεται η ώρα να βάλουν το χέρι στην τσέπη”, είπε σαρκαστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: “Εμείς ως ελληνική κυβέρνηση θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ σε συνεργασία με τους θεσμούς, θα προχωρήσουμε τη νομοθεσία για τη διάσωση του. Οι εκδότες πρέπει να δείξουν για μία φορά την αναγκαία ευαισθησία και προσήλωση στα δικαιώματα των εργαζομένων ώστε να διασφαλιστει ο συγκεκριμένος φορέας, κάτι που μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Θα προχωρήσουμε στη ρύθμιση για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, ανεξαρτήτως των προθέσεων των εκδοτών. Ο δικαστικός δρόμος είναι βέβαια ανοιχτός, αλλά εκτιμώ ότι νομικά δε θα μπορέσουν να βρουν θεμελιωτική βάση για το επιχείρημα τους.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα