Έτιγνκερ: Η ενότητα στην Αθήνα ενισχύει τις ελπίδες για τη Σύνοδο Κορυφής

default image

Τι σχολίασε ο Επίτροπος της Γερμανίας στην Ε.Ε. Γκίντερ Έτινγκερ για το ελληνικό ζήτημα και τον διάδοχο του Γιάνη Βαρουφάκη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα και η προσφάτως ενοποιημένη διαπραγματευτική στάση από την Αθήνα αναμένεται να διασφαλίσει ότι η σύνοδος κορυφής της ευρωζώνης σήμερα θα καταγράψει μεγαλύτερη πρόοδο από τον τελευταίο γύρο των συνομιλιών, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Γκίντερ Έτινγκερ.

“Τα κόμματα στην Ελλάδα δεν βρίσκονται πλέον σε διαφωνία, αλλά αναγνωρίζουν την δύσκολη κατάσταση”, είπε ο Έτινγκερ στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutshlandfunk. “Άρα πιστεύω ότι οι σημερινές συνομιλίες θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν καλύτερα από ό,τι μια εβδομάδα νωρίτερα”.

Ο Έτινγκερ, που είναι ο Επίτροπος για την ψηφιακή οικονομία, ελπίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προσέλθει στη σημερινή σύνοδο με αξιόλογες προτάσεις για μεταρρυθμίσεις: “Πρέπει να υπάρξει το μίνιμουμ των μεταρρυθμίσεων” είπε.

Ερωτηθείς για το διορισμό του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη θέση του υπουργού Οικονομικών, ο Έτινγκερ είπε: “Δεν έχει τις ίδιες συμπεριφορές όπως ο προκάτοχός του”.

“Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα” είπε ο Έτινγκερ. “Είμαστε εταίροι της Ελλάδας. Η Ελλάδα είναι ένα σημαντικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην ευρωζώνη”.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα