Προβοκάτσια κατά της Ελλάδας

Προβοκάτσια κατά της Ελλάδας
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΕ (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ) Icon

Για εγκληματική σεναριολογία εις βάρος της Ελλάδος έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ανέβασε για πρώτη φορά τόσο πολύ τους τόνους κατά της Ευρώπης

Σε πολύ υψηλούς τόνος κινήθηκε η πρωθυπουργική ομιλία αυτή τη φορά. Ο Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε άκρως σκληρή επίθεση στην Ευρώπη, στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών στο Μεγανήσι και με αυτόν τον τρόπο απάντησε τόσο στο δημοσίευμα του Spiegel περί εξόδου της χώρας από το ευρώ, αλλά και στα όσα ακούστηκαν για τη μυστική συνάντηση στο Λουξεμβούργο.

“Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εμπλακεί σε μία σεναριολογία που αγγίζει τα όρια της εγκληματικότητας”, υπογράμμισε, ζητώντας παράλληλα από την ΕΕ “να σταματήσει η κακοφωνία”.

“Χθες κάποιοι ανεύθυνα θέλησαν να ενσπείρουν το φόβο, ακόμη και για κερδοσκοπικούς λόγους”, σημείωσε ο κ.Παπανδρέου, τονίζοντας ότι στη συνάντηση που έγινε στο Λουξεμβούργο, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών, “δεν συζητήθηκε κανένα σενάριο για έξοδο της χώρας από το ευρώ”.

Ωστόσο εξακολουθεί να μην έχει γίνει σαφές τι ειπώθηκε στην εν λόγω συνάντηση, όπως ζητά η αντιπολίτευση να γίνει γνωστό και επομένως, δεν απαντάται και το ερώτημα που πλανάται.

Ποιός ήταν ο σκοπός της συγκεκριμένης συνάντησης και γιατί κρατήθηκε μυστική, μέχρι την τελευταία στιγμή, στο περιθώριο της διάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που συμμετέχουν στην G20.

Να σημειωθεί μάλιστα πως στη συνάντηση συμμετείχε εκτάκτως και με απόλυτη μυστικότητα ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ενώ αυτή έγινε γνωστή μετά το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού “Der Spiegel”.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, κάλεσε όλους “να αφήσουν την Ελλάδα ήσυχη να κάνει τη δουλειά της” προσθέτοντας ότι οι θυσίες του λαού δεν μπορεί να υπονομεύονται από την κακοφωνία.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί ξανά στη σεναριολογία, η οποία επιδρά πολύ αρνητικά στην ψυχολογία του ελληνικού λαού αλλά και του κάθε επενδυτή, ενώ απευθυνόμενος στο εσωτερικό της χώρας, ο πρωθυπουργός είπε ότι ακούμε τα πιο απίθανα σενάρια.

Όσοι τα διακινούν, τόνισε, δεν υπολογίζουν το συμφέρον της χώρας.

“Πρέπει όλοι να συναισθανθούν ότι η κατάσταση δε σηκώνει μαγικές συνταγές και μαγκιές. Απαιτεί ευρεία προσπάθεια”.

Μάλιστα, έκανε λόγο και για προβοκάτσια.

“Καμία προβοκάτσια δεν θα λυγίσει την ψυχή αυτού του περήφανου λαού”.

Κατηγορηματικά αρνητικός και ο Πεταλωτής

“Όχι απόφαση αλλά ούτε σκέψη δεν υπάρχει σε Ελλάδα και ΕΕ”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής στην ΝΕΤ, κάνοντας λόγο για άκρως ανυπόστατη παραφιλολογία.

“Όταν υπάρχει ρευστό κλίμα βρίσκουν ευκαιρία διάφοροι καλοπροαίρετοι και κακοπροαίρετοι να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Πρέπει να επικρατήσει νηφαλιότητα, ψυχραιμία και σύνεση” πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα