Εξεταστική: Με πρωτοβουλία Γεωργιάδη η ρήτρα εμπιστευτικότητας του μνημονίου-Ντυνάν

Εξεταστική: Με πρωτοβουλία Γεωργιάδη η ρήτρα εμπιστευτικότητας του μνημονίου-Ντυνάν

Ο Αλ. Πανεθυμιτάκης (μέλος του ΔΣ του νοσοκομείου) απεκάλυψε, ότι ο κ. Γεωργιάδης είχε διαβεβαιώσει για τη χορήγηση ασυλίας. Διαμαρτυρία της Εξεταστικής στο ΕΣΡ για τον τρόπο δημοσιογραφικής κάλυψης των εργασιών της

Στην παραδοχή ότι εμπνευστής της ρήτρας εμπιστευτικότητας του τριμερούς μνημονίου για το Ντυνάν ήταν ο τότε υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε ο αντιπρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του νοσοκομείου Αλέξανδρος Πανεθυμιτάκης.

Ο κ. Πανεθυμιτάκης που ορίστηκε αντιπρόεδρος στην προσωρινή διοίκηση του Ερρίκος Ντυνάν και μεταπήδησε αργότερα στην θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς (Ημιθέα ΑΕ) η οποία πήρε το νοσοκομείο παραδέχθηκε ότι η προσωρινή διοίκηση είχε τον τελευταίο λόγο στη διαδικασία εκχώρησης του νοσοκομείου. Συγκεκριμένα ο κ. Πανεθυμιτάκης αναγνώρισε ότι δεν είχε ιδέα γιατί μπήκε ρήτρα εμπιστευτικότητας στο τριμερές μνημόνιο. «Δεν ξέρω γιατί μπήκε η ρήτρα. Την ζήτησε το υπουργείο Υγείας (επί υπουργίας Γεωργιάδη)» ανέφερε ερωτηθείς σχετικά από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Τζαμακλή. Στη συνέχεια ο μάρτυρας ανασκεύασε εν μέρει και σημείωσε ότι η πρωτοβουλία για την ρήτρα ήταν «ή από τον κ. Γεωργιάδη ή από την Τράπεζα». «Εμείς πάντως δεν τη ζητήσαμε τη ρήτρα», ξεκαθάρισε.

Ο μάρτυρας παραδέχθηκε επίσης στην Εξεταστική ότι η προσωρινή διοίκηση δεν εισηγήθηκε το σχέδιο του τριμερούς Μνημονίου – Γεωργιάδη. «Δεν το εισηγηθήκαμε εμείς το Μνημόνιο. Ίσως το εισηγήθηκαν μαζί ο Άδωνις Γεωργιάδης και οι Τράπεζες» τόνισε. Επισήμανε, όμως, ότι η διοίκηση τροποποίησε το κείμενο για να δοθεί προτεραιότητα στην πληρωμή των εργαζομένων.

Παράλληλα, ο κ. Πανεθυμιτάκης απεκάλυψε ότι ο κ. Γεωργιάδης είχε διαβεβαιώσει τον τότε πρόεδρο του Ντυνάν, Γρηγόριο Κωσταρά, ότι η κυβέρνηση σκόπευε να χορηγήσει ασυλία στη διοίκηση του νοσοκομείου, πράγμα που υλοποίησε αργότερα με τροπολογία ο διάδοχος του κ. Γεωργιάδη, Μάκης Βορίδης. «Από τον εποπτεύοντα υπουργό πήραμε τη διαβεβαίωση» ανέφερε ο κ. Πανεθυμιτάκης. «Αν δεν είχαμε τη διαβεβαίωση για ασυλία θα είχαμε φύγει όλοι από το Ντυνάν» πρόσθεσε αναφερόμενος στην προσωρινή διοίκηση.

Αντιπαράθεση για τις διαμαρτυρίες της Εξεταστικής Επιτροπής στο ΕΣΡ

Εντωμεταξύ πολιτική αντιπράθεση προκάλεσε η επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε η Εξεταστική στο ΕΣΡ διαμαρτυρόμενη για το γεγονός ότι μερίδα των ΜΜΕ δεν προβάλλει τις εργασίες της. Το ΕΣΡ απάντησε ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί για το θέμα με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης να κάνει λόγο για «υπεκφυγή» από πλευράς του ΕΣΡ.

Οι βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού διαχώρισαν πάντως τη θέση τους από την πλειοψηφία επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί η Εξεταστική να επιβάλλει στα Μέσα πως θα καλύπτουν τα θέματα. Καταλόγισαν μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ασκεί πρακτικές που θυμίζουν «Σοβιετία» και «Πράβντα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα