Εξεταστική: ‘Παραμύθια’ λέει ο Άδωνις για την φερόμενη μίζα των 2 εκατ. της Novartis

Εξεταστική: ‘Παραμύθια’ λέει ο Άδωνις για την φερόμενη μίζα των 2 εκατ. της Novartis
Συνέχιση της εξέτασης του Άδωνι Γεωργιάδη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997- 2014, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Χαρακτήρισε μνημονιακή υποχρέωση την εντολή που έδωσε για αποπληρωμή της πολυεθνικής. Δήλωσε ότι επιθυμεί να δικαστεί αλλά δεν αποδέχτηκε να αρθεί η ασυλία του για την υπόθεση Novartis

Τις πρώτες του επίσημες απαντήσεις για τις κατηγορίες περί εμπλοκής του στο σκάνδαλο Novartis με μίζα 2 εκατ. ευρώ έδωσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας «παραμύθια της χαλιμάς» όσα του καταλογίζονται.

Ο κ. Γεωργιάδης κλήθηκε να απαντήσει στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας για τις καταγγελίες προστατευόμενου μάρτυρα που τον εμπλέκουν στο σκάνδαλο. Ειδικότερα, ρωτήθηκε εάν ισχύει ότι έλαβε 2 εκατ. ευρώ από την Novartis με αντάλλαγμα την επίσπευση της αποπληρωμής της εταιρείας με 65 εκατ. ευρώ από οφειλές του Δημοσίου. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη μαρτυρία η Novartis πληρώθηκε πρώτη από όλες τις υπόλοιπες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα, χάρη στον κ. Γεωργιάδη.

Απαντώντας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ παραδέχτηκε ότι καταβλήθηκαν χρήματα στη Νοvartis αλλά όχι το ποσό των 65 εκατ. ευρώ. Δεν ξεκαθάρισε, όμως, τι ποσό δόθηκε. Τόνισε, επίσης, ότι προχώρησε στην καταβολή των χρημάτων λόγω «μνημονιακής υποχρέωσης» και συγκεκριμένα ότι δόθηκαν συνολικά 300 εκατ. ευρώ σε όλες τις φαρμακευτικές από τα 600 εκατ. ευρώ που όφειλε συνολικά το Δημόσιο. «Δεν υπήρξε καμία προνομιακή μεταχείριση. Όλη αυτή η ιστορία είναι παραμύθια της χαλιμάς» κατέθεσε στην Εξεταστική.

Ο κ. Γεωργιάδης προκάλεσε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Novartis λέγοντας ότι δεν φοβάται  το δικαστήριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα