Να ανοίξει η Χάλκη

Να ανοίξει η Χάλκη
ΤΟΥΡΚΙΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΟΥΤΣΑ (EUROKINISSI // ΝΙΚΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ) Eurokinissi

Να ανοίξει γρήγορα η σχολή της Χάλκης ευχήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας μετά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στα Φανάρι.

Την ευχή ότι η Θεολογική Σχολή της Χάλκης θα ανοίξει σύντομα, για να υπηρετήσει τον πραγματικό σκοπό της, εξέφρασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός των Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο Φανάρι.

“Διαπιστώνουμε θετικά βήματα απέναντι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο”, ανέφερε ο Έλληνας υπουργός και πρόσθεσε ότι “τα καλωσορίζουμε”.

“Ο δρόμος, βεβαίως, είναι ακόμα μακρύς και σίγουρα όχι εύκολος, αλλά ξέρετε ότι αυτόν το δρόμο θα τον διανύσουμε μαζί και σε αυτή την πορεία θα είμαστε πάντα δίπλα σας”, είπε ο κ. Δρούτσας προς τον Πατριάρχη.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον κ. Δρούτσα για το ενδιαφέρον που δείχνει πάντα η ελληνική κυβέρνηση για το Πατριαρχείο και διαπίστωσε κι αυτός ότι “υπάρχουν θετικές εξελίξεις, γίνονται σταθερά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση”, αλλά σημείωσε ότι “περιμένουμε πάντα την μετουσίωση των λόγων εις έργον”.

“Έχουμε πολλές υποσχέσεις και για το θέμα της Χάλκης και για άλλα χρονίζοντα θέματα του Πατριαρχείου και της Ομογένειας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πολιτική βούληση για την επίλυσή τους υπάρχει και ότι σύντομα θα έχουμε χειροπιαστά έργα αντί μόνον λόγων “, πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα