Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ: Τα σενάρια για Αμυρά- Αυτιά και το δίλημμα της Μάρκου

Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ: Τα σενάρια για Αμυρά- Αυτιά και το δίλημμα της Μάρκου
Ο Γιώργος Αμυράς, στο βήμα της Βουλής Eurokinissi

Οι τελευταίες οκτώ θέσεις του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου που θα ανακοινωθούν κοντά στο Πάσχα αποτελούν αντικείμενο έντονων ζυμώσεων. Σερσέ λα φαμ λόγω ποσόστωσης.

Η Νέα Δημοκρατία δεν προτίθεται να ανακοινώσει τα ονόματα των υποψηφίων που θα καταλάβουν τις οκτώ εναπομείνασες θέσεις του ευρωψηφοδελτίου πριν το Πάσχα, στο παρασκήνιο όμως οι ζυμώσεις συνεχίζονται.

Το ζήτημα είναι ότι λόγω της ποσόστωσης, η ΝΔ πρέπει να βάλει στις οκτώ αυτές θέσεις, δύο άντρες και έξι γυναίκες υποψήφιες, γεγονός που περιπλέκει οπωσδήποτε τα πράγματα.

Καίτοι στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη δεν είχε αποκλείσει αυτή τη φορά το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του γνωστού παρουσιαστή Γιώργου Αυτιά, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη οριστικά τι θα γίνει. Για μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο εφέρετο πιθανός και ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδιαφέρον να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ έχει εκφράσει ο βουλευτής, Γιώργος Αμυράς, ο οποίος αποχώρησε από το Ποτάμι στις 23 Ιανουαρίου με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, προκαλώντας τη διάλυση της ΚΟ του Σταύρου Θεοδωράκη. Έκτοτε θεωρείτο βέβαιη η θέση του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Νότιο Τομέα Αθηνών στις εθνικές εκλογές. Ο κ.Αμυράς το 2014 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ είχε λάβει 127.037 σταυρούς, καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση και δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί, καθώς η ΝΔ είχε βγάλει πέντε ευρωβουλευτές.

Μαζί με την ποσόστωση ψηφίστηκε βέβαια και η περίφημη αποκαλούμενη “τροπολογία Κουντούρα” για την άρση του ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτικής ιδιότητας και υποψηφιότητας στις ευρωεκλογές. Της διάταξης δήλωσαν εξαρχής ότι δε θα κάνουν χρήση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, σε συνεννόηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όπως εξήγησε στη συνέχεια ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ. Η κ.Ασημακοπούλου σχολίασε ότι δε θα μπορουσε να χρησιμοποιήσει μία διάταξη που καταψήφισε, ενώ ο κ.Μεϊμαράκης βρισκόταν την ίδια ημέρα στις Βρυξέλλες μαζί με τον κ.Μητσοτάκη που ξεκαθάρισε ότι ουδείς βουλευτής θα κάνει χρήση της τροπολογίας.

Η Κατερίνα Μάρκου δεν ξεκαθάρισε τι θα πράξει, ωστόσο από το Μοσχάτο της έχει τεθεί σαφές δίλημμα: Ή θα παραιτηθεί για να είναι υποψήφια για την ευρωβουλή ή θα κρατήσει την έδρα της και θα δοκιμάσει την τύχη της στις βουλευτικές εκλογές στη Β΄ Θεσσαλονίκης, όπου είχε εκλεγεί με το Ποτάμι. Εάν η κ.Μάρκου παραιτείτο, η έδρα της θα έφευγε από τη ΝΔ, ωστόσο μετά την προσχώρηση του προερχόμενου απο τους ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη, για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι “ίσα βάρκα ίσα νερά” στη χειρότερη περίπτωση. Λεπτομέρεια: Και ο κ.Λαζαρίδης εκλέγεται στη Β΄ Θεσσαλονίκης, αν και βέβαια απευθύνεται σε τελείως διαφορετικό κοινό από την κ.Μάρκου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version