Ευθύνες σε όλους για την διάσταση κυβέρνησης – Δικαιοσύνης

Ευθύνες σε όλους για την διάσταση κυβέρνησης – Δικαιοσύνης
Ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης Eurokinissi

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ και πρώην υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 με αφορμή τις έντονες επικρίσεις στις αποφάσεις της δικαιοσύνης

Μεγάλη επιβάρυνση της θεσμικής λειτουργίας του κράτους, έκπτωση του πολιτικού λόγου και διχαστικές εκφράσεις, ευτελιστικές για το δικαστικό σύστημα –  και μάλιστα σε εποχή που “οι πολίτες αναζητούν κοινωνική συνοχή”, διαπιστώνει ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ και πρώην υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 τόνισε ότι “η ευθύνη ανήκει σε όλους”.

“Δεν χρειαζόταν η απόφαση της Ηριάννας” υπογράμμισε ο κ. Ρουπακιώτης που υπογράμμισε πως “είναι γνωστό και πολύ πικρό ότι οι κυβερνήσεις που άσκησαν εξουσία αξιοποιώντας και ανθρώπους μέσα στο δικαστικό σύστημα περνούσαν τις βουλήσεις και τις επιλογές τους σε κρίσιμες στιγμές”.

Ο πρώην υπουργός τόνισε ακόμα ότι ‘η Δικαιοσύνη είναι προϊόν ενός δικαστικού συστήματος, της δικαστικής εξουσίας όπως ορίζει το Σύνταγμα και πρέπει να ελέγχεται από τους πάντες εκτός από την κάθε φορά κυβέρνηση που εκφράζει την  εκτελεστική εξουσία”. “Οι αποφάσεις των δικαστηρίων εκτελούνται αλλά κρίνονται”, υπογράμμισε ο κ. Ρουπακιώτης, που πρόσθεσε ότι “υπάρχουν πολλοί πολύ καλοί δικαστές. Λυπάμαι αλλά υπάρχει ένας αριθμός όχι ευκαταφρόνητος που δεν έπρεπε να υπηρετεί την Δικαιοσύνη”

“Οι κυβερνήσεις” συμπλήρωσε ο Αντώνης Ρουπακιώτης “παλαιότερα έβρισκαν αυτούς που ήθελαν επαφή με την κυβέρνηση ή και το ιερό ράσο για να την αξιοποιήσουν. Υπάρχουν δικαστές που εκδίδουν σκληρές αποφάσεις, όχι με εντολή, αν και υπήρξε και αυτό σε ειδικές περιπτώσεις, αλλά έχουν και ιδεολογικό και πολιτικό φορτίο, και αυτό προσδιορίζει τον τρόπο των αποφάσεων. Για αυτό εκδίδονται λανθασμένες αποφάσεις και κατά περίπτωση αποφάσεις χωρίς καμιά δικαίωση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα