Φαιδρότητες και Δονκιχοτισμούς καταλογίζει στον Γκάλμπρεϊθ ο Χουλιαράκης

Φαιδρότητες και Δονκιχοτισμούς καταλογίζει στον Γκάλμπρεϊθ ο Χουλιαράκης
Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις", στις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Απεκάλυψε ότι ο Αμερικανός οικονομολόγος δεν συμμετείχε σε καμία σύσκεψη. "Ποιος είναι ο κύριος;" διερωτήθηκε ο αν. υπουργός Οικονομικών

Τους ισχυρισμούς του Αμερικανού οικονονομολόγου Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ σχετικά με το «σχέδιο Β’» της κυβέρνησης περί επιστροφής στη δραχμή διέψευσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, αποκαλύπτοντας ότι δεν συμμετείχε ποτέ σε σύσκεψη της ελληνικής κυβέρνησης.

«Ποιος είναι αυτός ο κύριος;» διερωτήθηκε ο κ. Χουλιαράκης διαψεύδοντας τον ισχυρισμό του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση ότι ο Αμερικανός οικονομολόγος υπήρξε σύμβουλός του κατά τη διαπραγμάτευση. «Ήμουν πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και ήμουν επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας. Δεν είχε απολύτως καμία θεσμική θέση και δεν βρέθηκα ποτέ ούτε σε μία σύσκεψη μαζί του» απεκάλυψε ο κ. Χουλιαράκης.

Στη συνέχεια, μάλιστα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του κ. Γκάλμπρεϊθ. «Αυτά που λέει είναι απίστευτες φαιδρότητες. Είναι ανεκδιήγητοι δονκιχωτισμοί από ένα άνθρωπο ο οποίος δεν είχε καμία θεσμική θέση» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σε αυστηρό τόνο. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι στο βιβλίο του που έχει έκταση 250 σελίδων ο κ. Γκαλμπρέιθ δεν αναφέρει τίποτα για το αν συμμετείχε σε κάποια σύσκεψη και με ποιούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα