Φαναράς: Χρειάζεται ανάκτηση της εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα

Φαναράς: Χρειάζεται ανάκτηση της εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα
Ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση διοργανωσε Συνέδριο «Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ» Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του ΔΣ του Κύκλου Ιδεών, Πέτρο Καβάσαλη Εισαγωγική ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου ΦΩΤΟ --ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Μέτρον Analysis παρουσίασε ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ένα μεγάλο έλλειμμα εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικών

Τη διαφορετική αντίληψη του όρου “μεταρρυθμίσεις” ανάλογα με την πολιτική και ιδεολογική τοποθέτηση του καθενός τόνισε ο Στρατός Φαναράς αναλύοντας από τη δίκη του οπτική, μέσω των αριθμών, τις πολιτικες και κοινωνικές προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση, στο πλαίσιο του πρώτου συνεδρίου του “Κύκλου Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση” του Ευάγγελου Βενιζελου.

“Υπάρχει ένα σοβαρό στερεότυπο πολιτικού κόστους για ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται με τον όρο μεταρρυθμίσεις” είπε ο κ. Φαναράς, ενώ σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε ένα πολιτικό κόμμα που προωθεί τις μεταρρυθμίσεις θα έχει κόστος 54% σε σχέση με το όφελος που ανέρχεται στο 31%.

Ακόμη 84% των πολιτών τάσσεται υπέρ των αλλαγών στο πολιτικό σύστημα.

Τέλος, ο κ. Φαναράς αναφέρθηκε και στον εκλογικό νόμο που σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα των πολιτών που τάσσονται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, εκείνος έτσι όπως λειτουργεί κάνει ότι μπορεί για να παράξει αυτοδυναμίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα