Φαβορί για διαδοχή ο Λοβέρδος

Φαβορί για διαδοχή ο Λοβέρδος
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, προηγείται στην προτίμηση τόσο του συνόλου των ψηφοφόρων όσο και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ 

Ο Ανδρέας Λοβέρδος φαίνεται πως κόβει πρώτος το νήμα διαδοχής για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ , σε μία περίοδο που επικρατεί αναβρασμός από τις παρεμβάσεις στελεχών του κινήματος .

Σε σχετικό ερώτημα δημοσκόπησης της Pulse που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας  “Το Ποντίκι”  ο Ανδρέας Λοβέρδος ψηφίζεται ως καταλληλότερος να ηγηθεί του κόμματος στις επόμενες εκλογές σε περίπτωση που δεν είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου .

Στο σύνολο των ψηφοφόρων ο Ανδρέας Λοβέρδος συγκεντρώνει 20%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 16%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 7%, η Αννα Διαμαντοπούλου 4%, ο Γιάννης Ραγκούσης 3% και ο Χρήστος Παπουτσής 1%.

Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος συγκεντρώνει 25%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 22%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 6%, η Αννα Διαμαντοπούλου 5%, ο Γιάννης Ραγκούσης 4% και ο Χρήστος Παπουτσής 2%. Άλλον υποψήφιο επιλέγει το 20%.

Το 49% όμως των ερωτηθέντων επιθυμεί άλλο πρόεδρο και υποψήφιο για τις επόμενες εκλογές, έναντι 13% που επιθυμεί τον Γιώργο Παπανδρέου. Υπάρχει επίσης ένα 12% που επιθυμεί Γιώργο Παπανδρέου πρόεδρο και άλλον πρωθυπουργό .

Σημειώνεται ότι το 50% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θεωρεί μεγάλη ή αρκετά μεγάλη την πιθανότητα διάσπασης του Κινήματος στο άμεσο μέλλον.

Επίσης, το 36% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι το πιο σοβαρό και επείγον ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσει το Κίνημα είναι η πολιτική που ακολούθησε την τελευταία διετία.

Αντίστοιχα, το 58% εκτιμά ότι συνολική είναι η ευθύνη (πρόεδρος, στελέχη, υπουργοί) για την πορεία της χώρας την τελευταία διετία.

Η πανελλαδική έρευνα έγινε τηλεφωνικά το διάστημα 6-7 Δεκεμβρίου 2011 σε δείγμα 1.059 ατόμων άνω των 18 ετών.

Με 7% μπροστά η ΝΔ

Σε επίπεδα κάτω του 50% κινείται αθροιστικά το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου.

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 20%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13%, το ΚΚΕ με 9,5%, ο  ΣΥΡΙΖΑ με 8,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,5% και ο ΛΑΟΣ με 5%.

Κάτω από το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή κινούνται οι Οικολόγοι-Πράσινοι (2,5%), η Δημοκρατική Συμμαχία (2,5%) και το Άρμα Πολιτών (2%).

Σημειώνεται ότι ένα 4,5% επιλέγει άλλο κόμμα και το 18,5% λευκό ή αποχή. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται σε 8,5%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα