Φίλης: Ανατροπή με μαζική συμμετοχή

Φίλης: Ανατροπή με μαζική συμμετοχή
Ο Νίκος Φίλης Eurokinissi

Ο όρος που έθεσε ο Νίκος Φίλης έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να διαψεύσει τα προγνωστικά και τις δημοσκοπήσεις στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Την ανατροπή προσδιόρισε ως στόχο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ο Νίκος Φίλης μιλώντας στο ραδιόφωνο News24/7 στους 88,6 και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο.

Ο υποψήφιος στην Α’ Αθήνας πρόσθεσε ωστόσο ότι σημαντική προϋπόθεση για αυτήν την ανατροπή είναι «η μαζική συμμετοχή, καθώς, πολλοί από αυτούς που δεν πήγαν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, είναι παλιοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση επί των προγραμμάτων πρέπει να συνυπολογιστεί, μια αντιπαράθεση που αποφεύγει η ΝΔ, η οποία έχει καθίσει πάνω στο 9% και περιμένει, όπως κάνουν κάποιοι παίκτες στα χρηματιστήρια, που όταν έχουν κέρδη τα αποσύρουν και κάθονται απέξω», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Εκτίμησε ακόμη ότι από το 2012 έχει παγιωθεί η άποψη «κατά των κυβερνήσεων αυτοδυναμίας, οι οποίες κατηγορούνται για τη χρεοκοπία της χώρας, αλλά και για αλαζονεία». Για το πρόγραμμα της ΝΔ που παρουσίασε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Φίλης αναρωτήθηκε που θα βρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα 5 δισ. που απαιτούνται. «Με υποβάθμιση της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής αλληλεγγύης;», είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε ακόμη για περαιτέρω υποβάθμιση του δημόσιου τομέα, με την αναλογία 1/5 στις προσλήψεις – αποχωρήσεις και κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι αποφεύγει να τοποθετηθεί στις οικολογικές παραμέτρους του Συντάγματος.

«Η ΝΔ θέλει να αλλάξει το άρθρο 24 του Συντάγματος, που προστατεύει το περιβάλλον. Είναι δυνατόν να συζητάμε για την κλιματική αλλαγή και εδώ να μην γίνεται καμία αναφορά;». Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών χαρακτήρισε μη σοβαρή διαδικασία το ντιμπέιτ με τους παράλληλους μονολόγους όλων των πολιτικών αρχηγών, από τους οποίους οι πολίτες δε θα βγάλουν συμπεράσματα, ενώ έθεσε θέμα δεοντολογίας για τις δύο δημοσιογράφους – συζύγους μελών του στενού κύκλου της ΝΔ, που θα συμμετέχουν στην ομάδα διεξαγωγής της τηλεμαχίας.

Ο κ. Φίλης εξέφρασε την ελπίδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει δεύτερη κυβερνητική θητεία και δήλωσε βέβαιος ότι δε θα υπάρξει θέμα ηγεσίας στην Κουμουνδούρου, καθώς «διαγράφει εντυπωσιακή πολιτική πορεία και από μικρό, έγινε κυβερνών κόμμα», για τον δε Τσίπρα είπε ότι πρόκειται για «νέο πολιτικό, πετυχημένο ως πολιτικό» και τον χαρακτήρισε «πολιτικό ηγέτη με προοπτική».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα