Φίλης: “Εκκλησία και αστυνομία δεν θα έχουν την παραμικρή έλλειψη σε προσωπικό”

Φίλης: “Εκκλησία και αστυνομία δεν θα έχουν την παραμικρή έλλειψη σε προσωπικό”
Νίκος Φίλης George Vitsaras / SOOC

Τη μονιμοποίηση -με κυβερνητική απόφαση- περισσότερων από 2.000 ιερέων σχολιάζει με αιχμηρό τρόπο ο Νίκος Φίλης. "Έκλεισε και η τελευταία ανοιχτή πληγή στο σώμα της δυσλειτουργούσας ελληνικής δημόσιας διοίκησης".

Ως μια “ανοιχτή πληγή στο σώμα της δυσλειτουργούσας και τραγικά υποστελεχωμένης ελληνικής δημόσιας διοίκησης” χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης να μονιμοποιήσει 2.311 επιπλέον ιερείς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης.

“Μετά την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να φέρει ρύθμιση στο νομοσχέδιο της κυρίας Κεραμέως για το διορισμό σε οργανικές θέσεις 2.311 ιερέων, έκλεισε και η τελευταία ανοιχτή πληγή στο σώμα της δυσλειτουργούσας και τραγικά υποστελεχωμένης ελληνικής δημόσιας διοίκησης”, δήλωσε αρχικά ο κ. Φίλης.

“Πλέον, η Εκκλησία μαζί με την Αστυνομία -βασικές προτεραιότητες των απανταχού αυταρχικών και ακραία συντηρητικών κυβερνήσεων- δεν θα έχουν την παραμικρή έλλειψη σε προσωπικό. Σε αντίθεση με δευτερεύουσας σημασίας κρατικές αρμοδιότητες όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Δασοπυρόσβεση και οι λοιπές δομές του κοινωνικού κράτους, που μπορούν να λειτουργούν θαυμάσια με δεκάδες χιλιάδες οργανικά και λειτουργικά κενά”, πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

“Με αυτόν τον τρόπο άλλωστε η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη έχει διακριθεί παγκοσμίως και «είναι η καλύτερη χώρα για να ζεις». Καταγγελλόμενος παντού εντός και εκτός Ελλάδας, με τελευταίο «σταθμό» σφοδρής σε βάρος του κριτικής το Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Μητσοτάκης είναι λογικό να αναζητά, πριν σηκώσει να πιει το πικρό ποτήρι της προσφυγής στις εκλογές, λίγη παρηγοριά στη «Δεξιά του Κυρίου»”, κατέληξε ο Νίκος Φίλης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version