Φίλης για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: “Η κυβέρνηση κάνει επίδειξη δύναμης στους φοιτητές με δακρυγόνα”

Φίλης για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: “Η κυβέρνηση κάνει επίδειξη δύναμης στους φοιτητές με δακρυγόνα”
Ο Νίκος Φίλης INTIME

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στην ένταση που προηγήθηκε έξω από το ΕΚΠΑ, κάνοντας λόγο για "μια ακόμη όψη του κυβερνητικού αυταρχισμού και της επίθεσης στο Κράτος Δικαίου" από την κυβέρνηση "της ακρίβειας και των υποκλοπών".

Τη χρήση δακρυγόνων σε βάρος φοιτητών που βρίσκονταν στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου και διαμαρτύρονταν για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία καταδίκασε ο Νίκος Φίλης

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δήλωσε από την Πύλη του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ιλίσια: «Η κυβέρνηση της ακρίβειας και των υποκλοπών έκανε επίδειξη δύναμης έξω από την πύλη του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ιλίσια. Πριν λίγο έκανε χρήση δακρυγόνων απέναντι στους φοιτητές. Πρόκειται για αντιπερισπασμό δύο ημέρες πριν αρχίσει η Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές.

Η εγκατάσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας συναντά την ομόθυμη αντίδραση των Πανεπιστημιακών και των φοιτητών. Πρόκειται για μια ακόμη όψη του κυβερνητικού αυταρχισμού και της επίθεσης στο Κράτος Δικαίου. Θα αποκρουστεί! Σήμερα υπήρξε μια άμεση απάντηση από πλήθος φοιτητών, που κατά εκατοντάδες, συνεχίζουν να συρρέουν στο χώρο.

Ο κ. Μητσοτάκης θα αιφνιδιαστεί. Ας αναλογιστεί τι έπαθαν όσες κυβερνήσεις και πολιτικοί συγκρούστηκαν με τη Νεολαία. Ο πολιτικός του χρόνος τελειώνει. Όλοι στις κινητοποιήσεις της νεολαίας και των φοιτητών, απόψε, αύριο και όσο χρειαστεί.».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα