Φλαμπουράρης: Η λαϊκή εντολή που πήραμε δεσμεύει όλο τον ΣΥΡΙΖΑ

Φλαμπουράρης: Η λαϊκή εντολή που πήραμε δεσμεύει όλο τον ΣΥΡΙΖΑ

Τι λέει σε συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, αναφερόμενος στην «Κίνηση των 53»

«Η λαϊκή εντολή που πήραμε δεσμεύει όλο τον ΣΥΡΙΖΑ», ξεκαθαρίζει, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, αναφερόμενος στην «Κίνηση των 53» και στο πώς θα αντιμετωπιστούν τυχόν διαφοροποιήσεις σε θέματα εφαρμογής του μνημονίου.

Ο κ. Φλαμπουράρης τονίζει ότι «μετά το αποτέλεσμα των εκλογών η πληγή που άνοιξε με την αποχώρηση των συντρόφων της Λ.Α.Ε. έκλεισε».

Προβλέπει δε, ότι «με άξονες τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος και την αποτελεσματικότητα και λειτουργικότητα του κυβερνητικού σχήματος, που οφείλουμε όλοι και όλες να σεβόμαστε, θα φέρουμε σε πέρας το δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας».

Σχετικά με το επικείμενο νομοθετικό έργο, ο υπουργός Επικρατείας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση «δεν έχει ούτε λεπτό για χάσιμο, δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία αλλά και της κρίσιμης φάσης στην οποία βρίσκεται η διαπραγμάτευση», τονίζοντας, παράλληλα, ότι «οι βουλευτές μας είναι σε θέση μάχης για να προωθήσουμε το σύνολο του νομοθετικού έργου που κρίνεται απαραίτητα».

Όσον αφορά το αν η κυβέρνηση θα επιδιώξει συναινέσεις ή και συνεργασίες και με άλλα κόμματα, ο κ. Φλαμπουράρης δηλώνει: «θα επιδιώξουμε κάθε δυνατή συναίνεση στη βάση των προεκλογικών, προγραμματικών μας δεσμεύσεων», σημειώνοντας ωστόσο ότι η μεγάλη διαφορά στις εκλογές «έχει δημιουργήσει κρίση ταυτότητας σε αρκετά κόμματα της αντιπολίτευσης».

Ταυτόχρονα εξηγεί ότι «η σοσιαλδημοκρατία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο βρίσκεται σε κρίση λόγω της ανάδυσης μίας νέας Αριστεράς, που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερα ακροατήρια», αναφέροντας ως παράδειγμα την εκλογή Κόρμπιν στην ηγεσία του βρετανικού Εργατικού κόμματος.

Σχετικά με την καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς, αναφέρει ότι «η εξέταση του Φαλτσιάνι στο Παρίσι από Έλληνες εισαγγελείς που καθυστέρησε αρκετά χρόνια είναι μόνο η αρχή μίας επίπονης και δύσκολης προσπάθειας που θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλους».

Τέλος, σχετικά με την ανάμειξη του ονόματός του σε υπόθεση κατασκευαστικής εταιρίας, ο κ. Φλαμπουράρης αφού χαρακτηρίζει τις κατηγορίες που εκτοξεύτηκαν εις βάρος του «αβάσιμες», τονίζει ότι «επιδίωξαν να πλήξουν το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς και κατά προέκταση το πρόσωπο του πρωθυπουργού», προσθέτοντας ότι «απέτυχαν παταγωδώς».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα