Φλαμπουράρης προς διαφωνούντες: Ή φεύγεις από την κυβέρνηση ή αγωνίζεσαι. Η Αριστερά δεν είναι αντιπολίτευση

Ώρα του πρωθυπουργού στην Βουλή την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015. Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στην Βουλή σε δύο επίκαιρες ερωτήσεις. Η πρώτη, του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και αφορά στο θέμα των αλλαγών, που προωθεί η κυβέρνηση στην Παιδεία.
Η δεύτερη επίκαιρη ερώτηση, κατατέθηκε από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Νίκο Νικολόπουλο και αφορά στο θέμα της διαπλοκής.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Ώρα του πρωθυπουργού στην Βουλή την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015. Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στην Βουλή σε δύο επίκαιρες ερωτήσεις. Η πρώτη, του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και αφορά στο θέμα των αλλαγών, που προωθεί η κυβέρνηση στην Παιδεία. Η δεύτερη επίκαιρη ερώτηση, κατατέθηκε από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Νίκο Νικολόπουλο και αφορά στο θέμα της διαπλοκής. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Πώς σχολιάζει ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού Αλέκος Φλαμπουράρης την εσωκομματική διαμάχη στο ΣΥΡΙΖΑ και τα σενάρια εκλογών και κυβέρνησης εθνικής ενότητας

Αυστηρό μήνυμα προς τους διαφωνούντες έστειλε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, καλώντας τους να συνέλθουν, έστω και τη τελευταία στιγμή, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Φλαμπουράρηςτί τόνισε ότι για πρώτη φορά υπάρχει αριστερή, ριζοσπαστική κυβέρνηση στην χώρα και την Ευρώπη και είναι άδικο τα ίδια τα στελέχη της να μην της δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης.

"Κι εμένα με πίκρανε και τον Πρωθυπουργό ακόμη περισσότερο, παρόλα αυτά είναι σύντροφοί μου ακόμη και τους κάνω έκκληση την τελευταία στιγμή να επανέλθουν, να συνέλθουν, να συνειδητοποιήσουμε ότι η κατάσταση είναι διαφορετική, η Αριστερά είναι στην κυβέρνηση, δεν είναι αντιπολίτευση", είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Φλαμπουράρη, "οι επιλογές είναι ή φεύγεις από την κυβέρνηση ή αγωνίζεσαι μέσα σε αυτές τις συνθήκες να διευκολύνεις αυτούς που πλήττονται περισσότερο".

Ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν ετοιμάζεται για εκλογές και ότι προέχει το κλείσιμο μιας όσο το δυνατόν πιο συμφέρουσας για το λαό συμφωνίας.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει την κατάσταση και θα πάρει τις αποφάσεις της μετά την ψήφιση της συμφωνίας. "Αν έχουμε ισχυρή κυβερνητική πλειοψηφία γιατί να πάμε σε εκλογές;", επισήμανε.

Απέκλεισε, πάντως, το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή κυβέρνησης προσωπικοτήτων.

SHARE: