Φώφη Γεννηματά: “Τα ημίμετρα δεν βοηθούν την οικονομία”

Φώφη Γεννηματά: “Τα ημίμετρα δεν βοηθούν την οικονομία”
Η Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Μαζικά τεστ και αξιόπιστα επιδημιολογικά δεδομένα προτείνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής για τον ασφαλή σχεδιασμό στη μάχη της χώρας με τον κορονοϊό. "Εκ διαμέτρου αντίθετη η θέση μας με την κυβέρνηση".

Σοβαρούς προβληματισμούς και ενστάσεις για τους χειρισμούς και τις αποφάσεις της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας και των συνεπειών της εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1.

Τα επαναλαμβανόμενα κλεισίματα, το lockdown ακορντεόν, θα αποβεί σε βάρος και της υγείας των πολιτών και της οικονομίας. Σε κάθε κλείσιμο, σε κάθε παράταση κάποιοι πλήττονται. Τα ημίμετρα δεν βοηθούν την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους ούτε είναι υπέρ της υγείας των πολιτών”, τόνισε η κ. Γεννηματά και επανέλαβε τη πρόταση του Κινήματος Αλλαγής πώς “μόνο με μαζικά τεστ και αξιόπιστα επιδημιολογικά δεδομένα, μόνο τότε μπορείς να σχεδιάσεις με ασφάλεια, χωρίς να βάζεις σε κίνδυνο ούτε την υγεία, ούτε την οικονομία. Αυτή είναι η δική μας θέση και είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτό που εφαρμόζει η κυβέρνηση, δηλαδή, το βλέποντας και κάνοντας και όποιος ασκεί μεγαλύτερη πίεση να παίρνει και κάτι. Γιατί αυτό φαίνεται ότι συμβαίνει τώρα. Ανάλογα με το ποιος έχει τη μεγαλύτερη δυνατότητα πιέζει τον αρμόδιο υπουργό και συνολικά την κυβέρνηση”, υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Επεσήμανε ότι “το περίφημο click away αφορά περίπου το 15% των επιχειρήσεων που έχουν e-shop και άρα μπορεί να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο. Η συντριπτική πλειοψηφία μένει εκτός” ενώ σημείωσε πώς όταν η κυβέρνηση παίρνει την απόφαση να κρατήσει κλειστή την εστίαση και το λιανεμπόριο πρέπει να παρέχει σοβαρό πακέτο στήριξης γιατί αλλιώς “θα του οδηγήσεις σε αδιέξοδο και λουκέτο και στην ανεργία τους εργαζόμενους”.

Η Φώφη Γεννηματά μίλησε για ημίμετρα και διαχείριση του πολιτικού κόστους και στο θέμα λειτουργίας των ναών λέγοντας: “Ποιος θα ελέγξει τον αριθμό των πιστών που θα μπουν στις εκκλησίες; Είναι δυνατόν να κάνουν αυτό το πράγμα οι ιερείς; Περιμένω να ακούσω τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, αλλά έχουν βρεθεί λύσεις στο παρελθόν, όπως να γίνονται οι λειτουργίες χωρίς πιστούς για παράδειγμα”.

Πρότεινε ακόμη να υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη να θεωρείται εργατικό ατύχημα για όσους εργαζόμενους στο ΕΣΥ χάνουν τη ζωή τους ή έχουν πρόβλημα υγείας από τον κορονοϊό κι επανέλαβε ότι ζήτησε την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, έτσι ώστε να συνεχιστεί η στήριξή των εργαζομένων στον τουρισμό και για τον Δεκέμβριο.

Επίσης πρότεινε κούρεμα 30% και 120 δόσεις για όσους είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής χαρακτήρισε ήττα του πρωθυπουργού τις αποφάσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Τουρκία, που “επιχειρεί να καλύψει η προπαγάνδα της κυβέρνησης, αλλά η αλήθεια δεν κρύβεται”.

Τέλος, σε ερώτηση για την αναφορά στο βιβλίο του Α. Λοβέρδου περί ξυλοδαρμού του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή, η κ. Γεννηματά είπε πως δεν έχει διαβάσει το βιβλίο, “είναι όμως αυτονόητο ότι κάθε συγγραφέας αναλαμβάνει την ευθύνη γι’ αυτά που γράφει”.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα