Φωτάκης: Δεν έχω λάβει κανένα χρηματικό ποσό για το ενοίκιο

Φωτάκης: Δεν έχω λάβει κανένα χρηματικό ποσό για το ενοίκιο
Στιγμιότυπο από την έναρξη του 9ου Περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση που ξεκίνησε σήμερα στην Πάτρα, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 (EUROKINISSI) Ευρωκίνηση

Την επίσημη βεβαίωση από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με το επίδομα ενοικίου, παρέδωσε στο NEWS 24/7 o αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης. Τι δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7

Ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Παιδείας, Κώστας Φωτάκης, μίλησε σ το Ραδιόφωνο 24/7 από τους 88,6 αναφορικά με το αν και κατά πόσο έλαβε το επίδομα ενοικίου. “Δεν έχω λάβει κανένα χρηματικό ποσό για το ενοίκιο” τόνισε και υποστήριξε ότι έχει λάβει και σχετική βεβαίωση η οποία πιστοποιεί τον ισχυρισμό του.

Παραδέχτηκε ότι το 2016 είχε κάνει αίτηση για δέσμευση ενός ποσού περί των 5.000, δεν έκανε ποτέ χρήση του, όμως, καθώς, όπως εξήγησε, “βρήκα άλλη διέξοδο για την παραμονή μου στην Αθήνα”.

Εν συνεχεία, έκανε λόγο για “χαλκεία τα οποία δουλεύουν με το γνωστό τρόπο”, υπογράμμισε ότι “όλα αυτά είναι αποπροσανατολισμός από τα πράγματα που δίνουν ελπίδα στον κόσμο”, ενώ για το αν είναι υπέρ του να δίνεται τέτοιο επίδομα, επεσήμανε ότι “όταν δεν υπάρχει ανάγκη -για τη λήψη του επιδόματος- μπαίνει θέμα ηθικό” και ο ίδιος, έτσι κι αλλιώς, δεν ήταν αναγκαίο να κάνει χρήση του ποσού που εδικαιούτο.

«Έφτασε στα χέρια μου η επίσημη βεβαίωση της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Παιδείας, που επιβεβαιώνει ότι δεν έχω λάβει κανένα χρηματικό ποσό, ούτε κανένα επίδομα ενοικίου για το 2015 και για το 2016, ενώ περιμένω και το αντίστοιχο έγγραφο για το 2017».

Ο ίδιος υπενθύμισε μέσω του Ραδιοφώνου 24/7 ότι ως μόνιμος κάτοικος Ηρακλείου Κρήτης, στις αρχές του 2016 είχε ενημερωθεί για ενδεχόμενη κάλυψη δαπανών διαμονής στην Αθήνα, ύψους έως 5.000€ ετησίως. «Υπήρχε μία αμφιβολία για το πού θα μείνω και τι θα κάνω, ως μόνιμος κάτοικος Κρήτης. Μάλιστα, δεν ήμουν και ενήμερος για τη δυνατότητα που προσέφερε ο νόμος του 2015, καθώς νόμιζα ότι ίσχυε μόνο για βουλευτές. Και πράγματι, έγινε αίτηση για δέσμευση του εν λόγω ποσού, το οποίο όμως δεν χρησιμοποίησα ποτέ».

«Μιλάνε για σπίτια και βίλες, γίνεται μία προσπάθεια σπίλωσης και διασυρμού», συμπλήρωσε ο ίδιος, ενώ πρόσθεσε ότι «σε συνθήκες δύσκολες, πρέπει να υπάρχει κοινωνική ευαισθησία, να δίνεται ένα παράδειγμα, ενώ σίγουρα για όσους βουλευτές δεν υπάρχει ανάγκη, σίγουρα τίθεται θέμα ηθικής».

Κλείνοντας, ο ίδιος κατέθεσε το εξής σχόλιο: «Αυτή η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση και τα αποτελέσματα που βλέπετε, σαφώς απέχουν από την αναπτυξιακή προσπάθεια που γίνεται στα νησιά των φορολογικών παραδείσων».

Ακούστε τις δηλώσεις του:

Η επίσημη βεβαίωση από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπουργείου Παιδείας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα